Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Kőbarlang medwe kalandja

2008.10.07. 13:47 | muaddib | 3 komment

Címkék: budapest vélemény turizmus kritika étel étterem békásmegyer vendéglátás gasztronómia gasztró étkezés kajablog medwe éttermi kalandok kőbarlang

http://www.bekasmegyer-ofalu.hu/wp-content/uploads/2007/09/kobarlang.jpg

 

1038 Budapest, Pásztordomb tér asztalfoglalás, házhozrendelés: +36 1 244 0674

Medwe talált egy érdekes helyet, úgy hívják, Kőbarlang. Békásmegyeren van, a hegy felőli oldalon, a lakótelepet körülölelő út egy éles kanyarjában. Nagyon jól néz ki. Kívülről.

Az érkező választhat: felmegy a tetőteraszra, vagy le a pincébe. Amikor mi járunk ott, akkor a szúnyogok és a ruhába beköltöző ételszag között dönthettünk, ezért inkább a csapkodás-vakarózás páros. Gyönyörű teraszon ülünk le, kőépítményekbe, dézsákba és műanyag vödrökbe ültetett virágok közé, vadszőlővel futtatott lugasba, kopott lócákra, lepusztult felületű asztalokhoz. A növényzetben elrejtett hangszóróból kereskedelmi rádió, a náddal fedett söntéspult mögött kistévé szól, a két különböző zajt egy közeli trafó és egy még közelebb lévő szellőző unisono búgása kíséri, ezt tarkítja olykor az étellift zaja.  A kőbarlangi hangeffektusokért nem kell felárat fizetnünk.

Nagyon stílusos étlapot kapunk, a kőlapokat imitáló fatáblákat bőrszíjak tartják össze. Mindhárman találunk kedvünke valót, közben megtudjuk, hogy a kedves pincérkislány első munkanapját tölti Békásmegyeren, mert nem ismeri az étlapot és nem csak a helyi specialitásokat szalad el megkérdezni az idősebb kollégától, hanem vendéglátóipari alapfogalmakat is. Amikor ott tartunk, hogy a bélszínt hogyan kérjük, akkor kiderül, hogy a konyha elméletben el tudja készíteni a medium-rare-t, már ha van alapanyag, de épp most nincs. Sajnos. De nem csak bélszín nincs, hanem az italrendelésünk kielégítéséhez is szükség van arra, hogy az idősebb pincér beugorjon az autójába és elporozzon egy rövid beszerző-útra.

No nem Grand Marniert kértünk, vagy Mumm pezsgőt, hanem - nem tetszenek elhinni - ásványvizet. Van ma étterem Budapesten, ahol a vacsoraidő elején ásványvíz sincs és ez akkor derül ki, amikor megrendelik.
Meg bélszín sincs, meg még egy leves sem, amire így néhány héttel a kaland után nem emlékszem.

Ketten kóstoljuk meg az "isteni babgulyás" névre hallgató ételt, ami bográcsban kerül az asztalunkra, alatta az a sercegve égő zöld kulimász, amit először az újpesti Öreg Halászban láttam és máshol azóta sem. Kapunk még egy kosár nem túl friss kenyeret és csodálkozunk azon, hogy a vesszőkosárba a szeletkék alá mindössze egy félbehajtott szalvéta került , sem oldalt, sem fölötte nincs semmi. Nem is csoda, ha így hamar kiszárad, arra meg hogy amíg a tálalásra várt, mi potyogott rá a szabadtérben, nem is akarunk gondolni.
A babgulyás az istenitől messze van, de jó, a cipóban szervírozott pulykaragu meg a jótól esik arrébb, mert ugyan a tárkonyos lé finom, de kevés benne a szárazanyag, mindössze egy evőkanálnyi fagyasztott zöldséget és két szem husikát rejt.

A három főételünk közös vonása a rendetlen tálalás, a szakácsunknak igen rossz lehet a kedve, ha csak úgy odahajigálta a silót, viszont minőségben nem hasonlítanak.
A legjobb a rántott sajt, ezzel nincs semmi gond, a mirelit hasábburgonyát is frissen sütötték. A brokkolis pulykamell ronda, viszont finom, a hozzá adott rizottó pocsék: hideg és rosszízű. A csirkemájjal töltött sertésborda pedig egy kicsit tovább volt az olajban, mint kellett volna, a benne levő máj állottságát és keserűségét a brutális mennyiségű fűszer sem nyomta el.

Óhajtunk-e valami desszertet és becsomagoljuk a maradékot? - jaj dehogy, köszönjük! Fizetünk (nem túl sokat) és távozunk azzal, hogy ha nem is ettünk túl jót, de legalább megint szórakoztunk. Ez a Kőbarlang nyilván régebbi időket akart idézni, de az időkereket csak úgy 25 évet sikerült visszaforgatnia, aminek köszönhetően újból átélhettük a szocialista vendéglátás fénykorát.


Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr37701098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roltii 2008.10.07. 14:25:53

én jártam ott többször is, tulajdonképpen nem rossz. Igazából közelebb van kifőzdéhez mint étteremhez, de mindenük ehető volt eddig. Természetesen nem egy Michlein csillagos hely, de arra, hogy beugorj egy vacsira, ha asszonynak nincs kedve főzni, arra tökéletes.

Zoch 2008.10.11. 17:30:13

Egy gyengébb görög tengerparti kifőzde színvonalát hozza. Magyar valóság, szégyen és gyalázat.

zuzupetaz 2011.09.25. 09:45:32

Sajnos rosszkor jöttetek jó helyre!Az eredeti tulaj (Feri) készítette a berendezést .A pince részben príma szagelszívó (étel szagú ruha kizárva) és szép középkori berendezés van (volt). A felső részt is ő tervezte.
Csakhogy közbe jött a válás és ahogyan nálunk lenni szokott egy élet munkája ment el az asszonnyal együtt !
Az éttermet eladta az új tulaj bár fel újította a felső részt de inkább egy fejős tehenet lát az étteremben nem pedig a hivatását .Hát ez van .........
süti beállítások módosítása