Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Megnyílt a korcsolyapálya

2009.12.02. 09:02 | Tudósító | 1 komment

Címkék: korcsolyapálya fő tér

 

A Fő téren immár minden együtt van a karácsonyi hangulathoz. Az ünneplőbe öltözött tér sötétedéstől díszkivilágítással hívogatja a látogatókat. A hangulatos vásári forgatagot belengi a fűszeres forró italok és a fenyő illata.

 


A korcsolyapálya reggel 8-tól este 10-ig fogadja a siklani vágyókat és hétvégeken zsúfolásig megtelik a tér, mert akkor a színpad is benépesül. Bár az égiek némi esővel is hozzájárultak a szombati délutánhoz, azért a legelszántabbak kitartottak, vagy visszajöttek, amikor javult az idő. Ebben nagy része volt az aprónépnek, mert ők nem egykönnyen mondtak le a rájuk váró csodákról, mesékről, látnivalóról, amiben nem volt hiány. A felnőttek választhattak az ünnepi bögrés forralt bor és a Rézangyal emberes kínálata között, ami hangulat-, és hőérzetjavítóként egyformán jól funkcionált.

Az ünnepélyes megnyitóra már teljesen megtelt a tér, bizonyítván, – amit Bús Balázs polgármester is hangsúlyozott a beszédében – hogy fontosak az életünkben a közösségben megélt szép pillanatok, hagyományok. A Budapest Bár muzsikája megkoronázta az első napot. Pedig nem volt könnyű választani a kerület bőséges programjai között, így jócskán akadtak olyanok, akik Csillaghegyi kiállításról érkeztek a Fő térre, majd a záró program után Lajkó Félix koncertjén is részt vettek.

Vasárnap aztán folytatódott a műsor és a jókedvű nézelődés. Sokan egyenesen a II. Civil és Nemzetiségi Napról érkeztek, mivel ezen a napon is valódi programdömping várt a kerületben élőkre. Az Óbudai Kulturális Központban megrendezett találkozó sem nélkülözte az ünnepi hangulatot. A szervezetek, egyesületek, alapítványok asztalain is ott díszelegtek a szórólapok mellett az adventi kellékek, s tán ennek is köszönhettük a meghitt légkört, a könnyebb egymásra találást.

Délután a Fő téré volt újra a főszerep, ahol remek családi programok vártak a látogatókra, majd miután fellobbant az első gyertya lángja a Tom Stormy Trió koncertje zárta a könnyűzene jegyében zajló hétvégét.

Szerencsére csak pár napot kell várni, s december 5-én és 6-án folytatódik a rendezvénysorozat, ezúttal a világzene jegyében, s a legkisebbek örömére vasárnap a Mikulás is ellátogat majd a Fő térre. Addig pedig hétfőn és szerdán, a Civil irodán kézműveskedhetnek a gyerekek, a korcsolyapálya pedig minden nap nyitva áll előttük.

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr611568134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása