Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Veszélyben a budai fonódó villamoshálózat projekt

2009.11.04. 10:23 | night hawk | 83 komment

Címkék: eu buda villamos margit híd moszkva tér bécsi út batthyány tér vörösvári út margit körút frankel leó utca 17es villamos 19es villamos budai fonódó

update nov 5. 7:30: tegnap estére felpörögtek az események, Demszky Gábor a VEKE kérése cselekdett. Követjük a fejleményeket, amint történik előrelépés írunk róla.
update nov 9. 15:54: Lényegében lőttek az összefüggő budai villamoshálózat kialakításának: http://nol.hu/

Magáról a projektről már posztoltunk többször is. A projekt lényege tömören, hogy a 17-es villamost rákötnék a margit körúti pályára, valamint elvezetnék a Batthyány térre, és ott rákötnék a rakparti pályára. Ezzel a Vörösvári útról átszállás nélkül utazhatnánk Dél-Buda több csomópontjára. A VEKE tegnap kongatta meg a vészharangokat, ugyanis a II. kerület feltételeket támasztott az engedélyek kiadásához, amely engedélyeket, ha nem kap meg a projekt november végéig, akkor bukik az egész, és nem fog megvalósulni a fejlesztés. A VEKE álláspontja szerint a szocialista városvezetés nem kezeli megfelelően a kerület kifogásait, kvázi nem tárgyal velük senki, ezért nekik kéne most cselekedniük. A szocik közben nyilatkoznak, vmint a facebookon is támadják a VEKE-t. A VEKE pedig Demszky Gábortól kért ma segítséget.

Eddig voltak a tények, innen magánvélemény: iszonyat jól jönne Óbudának ez a projekt, szóval jó lenne ha a szocik (jelenleg Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettes felelős a projektért) összeszednék magukat és megoldanák/kezelnék a helyzetet. Továbbá a VEKE tevékenysége örömteli: végre egy civil szervezet, mely hatékonyan képes az érdekérvényesítésre. Nekik sok sikert kívánunk a további munkájukhoz, és reméljük ezt az ügyet is meg fogják tudni oldani.

update 16:14, egy régebbi vágányrajz a varoskoz.blog.hu -ról:

Kattins ide a nagyobb felbontású változatért
A vágányrajzot készítette: Fejes Balázs

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr331497879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikin 2009.11.04. 11:05:13

Én meg már várom jövő májust és októbert, amely időpontoktól végre mindenhol kolbászból lesz a kerítés. Hiszem, hogy ha ez nem is valósul meg (mégha sokan el is hiszik), a mostani ellenzék állandó gáncsoskodása, a napi hangulatkeltés (napi 2-3 sajtótájékoztató arról, hogy itt minden rossz) megszűnik.

Szóval a konkrét ügy kapcsán mindenki tudja, hogy a II. kerület vezetője és testülete akarja megfúrni a projektet, s biztos az sem segíti az ügyet, hogy a 2ker korábbi polgármestere éppen Horváth Csaba volt. És persze a Fidesz delegált Vitézy sem mondhatja azt, hogy ezt a 2ker kúrta el... Márpedig ez az igazság.

Persze, végülis be lehet adni Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázatot Zsigmond téri átépítéssel, meg balra kanyarodó sávval, de pojácaság azt hinni, hogy nyerni is fog :) Ennek a lényege a villamosvonalak összekapcsolása, amelyet deklaráltan nem támogat Láng Zsolt és kerülete. Ennyi.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 11:07:26

@Sikin: az a baj, h a véleményed kialakításában nem korlátoztak a tények...

Sikin 2009.11.04. 11:12:29

Idézet a VEKE leveléből:

"Az Ön helyettese, Horváth Csaba a budai villamosfejlesztési projekt leállítását helyezte kilátásba arra a hírre reagálva, hogy önnön mulasztása miatt hiúsulhat meg az évtizedek óta halogatott hálózatfejlesztés Buda északi részén. Sok furcsa és visszás helyzetet megéltünk már fővárosi berkekben az elmúlt években, de ilyen arcátlan és ostoba hozzáállással felelős vezető részéről még nem találkoztunk."

Stílus maga az ember... Ilyen nyitással bátran várhatják Horváth Csaba LEKÖSZÖNŐ főpolgi-helyettes pozitív hozzáállását.

"Nem értünk egyet a kerületi önkormányzattal a projekt késleltetésében, szerencsétlennek tartjuk a kialakult helyzetet, ugyanakkor a helyzet rendezése alapvetően a projektgazda feladata."

Még a Veke is elismeri, hogy a szűkös időkeretért, a csúszásért a kerület (is) felelős (leginkább: csak ő, hisz politikailag nem érdeke az ügy).

"A bukott főpolgármester-helyettes a fenti felvetésekre adható válaszok keresése helyett további csacsiságokat nyilatkozik..."

Ha valaki nem bukott helyettes, akkor az Horváth Csaba. Lehet bukottnak tekinteni Hagyóra, de konkrétan Horváth korábbi területén semmi olyan nem történt, amibe erkölcsileg belebukhatott volna, ő egyszerűen a formálódó Fidesz-Szadesz megállapodás okán lemondott.
Bukott az az ember, aki 2szer veszít mondjuk ogy. választásokat, mégsem takarodik el a fenébe.

Sikin 2009.11.04. 11:18:06

@night hawk:

Szerintem meg be kellene látni, hogyha 100 rossz, csúnya dologban lehetséges 1, amit nem az MSZP rontott el... Ez tipikusan ilyen (én látom, mennyit mindenért ők a felelősek, de konkrétan ezért az ügyért nem). Az arcátlan meg az, aki egy, a területen 1,5 hónapja működő helyettesre akarja kenni annak a projektnek a várható bedőlését, ami már vagy 2 éve terítéken van. Mondom még1szer, ezért Hagyó lehet felelős, de a BKV balhék után kinevezett Horváth aligha. Ráadásul ha a VEKE tényleg kompromisszumot akar, segíteni kíván, akkor ezt tudván nem így viszonyulnak ahhoz az emberhez, aki most felelős a területért, de az elmúlt 3 évben nem volt az. Számomra ezért nem hiteles a VEKE, mert kizárólag a Fidesz és Tarlós érdekeit akarja kiszolgálni.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 11:20:36

@Sikin: második felvetésedre válaszolnék először. igen, viszont nem azon van a hangsúly, h ki okozta részben a helyzetet, hanem azon, h kinek kell megoldania. ez pedig a bp jelenlegi szdsz-mszp vezetése.

első felvetésedre részben igazat adok. DE egy iylen szintű vezetőnél, nem egy civil szervezet nyilatkozata alpján kell, h eldőljön, h hogy áll egy milliárdos projekthez.

horváth csaba nem lemondott, hanem az mszp kilpett a koalícióból ezzel kényszerítve horváthot a távozásra.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 11:27:34

@Sikin: megint azt tudom mondani mint elsőre. véleméyned kialakításában nem korlátoztak a tények. a veke cselekedeteiben egyszer sem volt tetten érhető, h politikai oldal érdekeit szolgálta volna. az viszont igen, h városlakók érdekeit védte/mozdította előre. az más kérdés, h volt olyan párt, aminek ez érdekében állt, és volt olyan aminek nem.

az igaz, h a vitézyt a fidesz tolta be a bkv fb-be, de kérdem én miért nem tette meg előtte az mszp? ennyi. továbbá, ha most a veke nem szól szted mi lett volna? megmondom: bukta. a jelenlegi média nyomást kihasználva pedig reménykedem, h a feleket gyors megállapodásra tudják szorítani. ha ez így lesz, akkor a veke sikere lesz. ennyi.

Sikin 2009.11.04. 11:28:52

@night hawk:

Jelenleg nem mszp-szdsz-es városvezetés van, a jegyzőkönyvek tanulmányozásával kideríthető, hogy nagyjából most kik irányítják a fővárost. Az MSZP kilépett a koalícióból, nem része már annak.
Alpolgármestert, képviselőt, polgármestert nem lehet visszahívni, akkor sem, ha a koalíció szakad. Ezt óbudai példával élve láthattad, amikor 9 egykori mszp-s kilépett a frakcióból, s nem adták vissza a listás mandátumukat. De arra is van példa, mondjuk épp Óbudán, hogy miközben a polgi Fideszes, a testület Fidesz-Kdnp-Miép-Jobbik-MDF többségű, aközben mégis van egy ellenzéki alpolgi (Szabó Magdolna, egykori MSZP-s, aztán MSZDP-s, 2009. okt. 21. óta független frakciós). Magyarul: Horváth koalíció nélkül is maradhatott volna az, ami, de azt gondolta, hogy nem csinál magából politikai túszt.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 11:31:31

@Sikin: LOOOL. a parlamentben pedig az mszp van kissebbségben, csak az szdsz megszavaz mindent. kb ez van/lesz a fővárosban is csak fordítva. :DDDDDDD

kicsit kevesebb naivitást/demagógiát kérünk!

Sikin 2009.11.04. 11:36:42

@night hawk:
Még valami, aztán a vitát lezártnak tekintem, bár kétségkívül vannak kérdések, amiben egyetértünk.
Szóval: igenis fontos, hogy ki okozta a projekt bedőlését. Ha valaki deklarálja, hogy nem támogatja a projektet, ennek eszközéül nem ad ki engedélyt, majd a sikeres gáncsoskodás után még ő áll ki, hogy számonkérjen, az több, mint gusztustalan.
Ha a VEKE nem a Fideszt akarná kiszolgálni, akkor odavert volna Láng Zsolt asztalára, hogy "öregem, kell az a villamos, mert a pályázat címe: Közösségi Közlekedés fejlesztése..." De ő ezzel nem foglalkozik, fél mondattal elintézi, hogy bizony nem használ a kerület hozzáállása, de egyébként meg Horváth Csaba arcátlan, bukott helyettes menjen a pics@ba... Azért ez több, mint cinikus, nem?

Mellesleg Láng Zsolt csak arra volt képes, hogy Oszkó ügyét vigye a Fideszben, az meg már senkit nem zavar, hogy a mellette lévő Pokorni kerületben lévő turul szobor a bírósági döntés ellenére még mindig áll, pedig arra sem volt engedélye senkinek (és most sincs).

További jó vitát!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 11:41:49

@Sikin: turul ügyet majd a 12. kerületi blogon beszélje meg mindenki.

az én álláspontom a konkrét üggyel kapcsolatban: akármi volt/nem volt jelenleg az ügy horváth lépésétől függ. ha ő tesz vmit, akkor megoldodóik az ügy. ha nem, akkor bukta lesz, és ez az ő felelőssége lesz. egyenlőre nem tett semmit, pedig volt rá két hónapja, meglátjuk mit hoz a jövő...

EMU 2009.11.04. 14:53:32

Mégis mit várhattunk volna ettől a zseni országtól? Értelme volna egy ilyen projektne? Igen. Népek akarnák? Igen. Jó megoldás volna? Igen. Persze, hogy nem lesz belőle semmi. Hülye magyaroknak értelmes dolgot? Hagyjál már, soha ilyen nem lesz, és ez nem hatalomgyakorlás kérdése, hanem annak az univerzális észnek és tehetségnek, amire fel véresre verjük a mellünket, közben meg egy csimpánznak több esze an, mint a hülye magyarjának. s akkor is ez avélemnyem, ha most rám zúdul minden bezzegmagyar önajnározásból fakadó átka. Aminek értelme volna, az itt nem vaósulhat meg, hiszen maga a magyar egy értelmetlen, lehetetlen, ostoba fasz, még ha ezért a fundamentalista magyarok meg is akarnak kövezni. Na pá

kötözködő 2009.11.04. 14:59:23

Én nem vagyok a jelenlegi városvezetés mellett, de itt tényleg a 2. kerület a hunyó. Ugyanis Molnár Csaba előtt is ugyanígy keresztbe tettek a villamosnak, a kezdetektől fogva. A VEKÉnek inkébb Láng Zsoltot kéne győzködnie, hogy ne az autókat, hanem a helyükön közlekedő villamost részesítse előnyben. Amit meg most csinálnak Lángék, az egyszerűen zsarolás.

kötözködő 2009.11.04. 15:00:26

Bosc, Horváth Csaba akart lenni az a Molnár

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.11.04. 15:01:56

hát ez tényleg alap dolog... miért nem működött ez így eddig? remélem minél hamarabb megvalósítják. amúgy több budai villamost is össze lehetne vonni, sőt akár a 4-6-ost is át lehetne alakítani ,hogy érintse mondjuk budán is a legfontosabb csomópontokat és egyfajta körgyűrűként működjön.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 15:05:03

@kötözködő: nézd, amikor azt mondod, h zsarolás, akkor abban egyet tudok érteni. csak tágabb kontextusba kell helyezni. bp vezetése a fideszes kerületeknek rendszeresen keresztbe tesz. ergo ha a kerületek bármilyen fővárosi fejlesztést el akarnak érni a területükön, akkor ilyenkor kell lépni.

ettől függetlenül, ha a szocik hajlandók lettek volna tárgyalni, akko valszeg láng zsolték is kötöttek volna kompromisszumokat. kapnak mondjuk nomrális zsigmond teret, és béke van. meg persze engedély is. nekik sem érdekük, h az általad sugallt kép terjedjen róluk.

szerintem sokkal inkább az a helyzet, h 2. kerület belekezdett egy alkudozásba. viszont a szocik meg a saját hatalmi játszmáikkal voltak elfoglalva a fővárosban, és nem volt idejük ezzel foglalkozni...

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.11.04. 15:12:32

VEKE mint független? Nem egészen véletlenül a Fidesz-delegált Vitézy Dávid az egyik élharcosa??! :-O

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 15:15:52

@Metal Warrior: na már megint ezzel jöttök. a vitézy nem "a fidesz-delegált", hanem a VEKE elnöke, akit a fidesz delegált a bkv fb-be. megtehette volna az szdsz is, de nem tette. megtehette volna az mszp is, de nem tette. a fidesz megtette. cserébe rengeteg visszaélésre és kétes ügyre derített fényt. ennyi...

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 15:21:42

@Metal Warrior: III. kerületi testület egyik bizottságában asszem a máltai szeretetszolgálat vmelyik vezetőjét delegálta a kerületi fidesz. mégsem gondolja senki, h párthoz kötődő szervezet lenne. ennyi.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.11.04. 15:22:57

Olvasd el itt a kommenteket:
bkvfigyelo.blog.hu/2007/10/07/bkv_budapest_metro_busz_villamos

Csak egy idézet:
" botond 2007.10.08. 12:46:56
Már mondtam hogy Vitézy Dávid Orbán rokonának és egyben házi mtv-sének (Vitézy Lászlónak) a fiacskája. A szálak tehát egyértelműek. "

Különben meg az is vicces, hogy még az Aba Botondos időkben (azért akkor még többször keresztbe tett) látta egyik haverom egy kávézóban vidáman beszélgetni Aba Botonddal, valószínűleg éppen azt vitatták, hogy mivel támadja majd a BKV-t... :)

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 15:37:08

@Metal Warrior: az apja az orbán rokona. értem. a parlamentben meg olyan szdsz-esek ültek, akiknek az apja ávh-s volt... asszem akkor az volt a mondás, h "az apák tetteikért a fiaik nem felelnek". ezt én el is fogadtam, mégis úgy éreztem, h azoknak a személyeknek nem szabadott volna a parlamentben lenniük.

míg a vekétől sztem ennyi kötődés elfogadható. a vitézy gyerek, egy index fórumról kiindult kezdeményezést jól menedzselt többet magával. mivel, olyan területen dolgoznak, ami nem független a politikától, így vkivel szövetséget kellett kötniük. nyilván fidesz felé voltak meg a csatornák és a fogadó készség. egyenlőre ebből, annyi lett, h sok visszaélésre fényt derítettek, és több szakmai alapon nyugvó kezdeményezésüket keresztül tudták verni a bkv-n. elhiszem, h sok szocit ez nagyon zavar, de az van. bp lakói meg csak jobban jártak. ;)

Márk_Márk 2009.11.04. 15:47:12

A VEKE tahók gyülekezete, akik szétbaszták Budapest éjszakai közlekedését is (próbálj meg eljutni éjszaka pl. a Kelenföldi pályaudvartól a Moszkva térre - a VEKE belepofázása előtt erre volt a 49É), és csak ártanak a fővárosnak. Kártékonyabbak, mint a krumplibogár.

A VEKE-nek egy célja van: minél több tagja jusson olyan zsíros állami álláshoz, mint Vitézy Dávidka, aki havi kb.nettó fél millióért FB-tag.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 15:50:26

@Márk_Márk: te meg próbáltál volna eljutni éjszakai közlekedéssel bárhonnan óbudára. mert csak a batthyányról lehetett óránként. mióta variáltak, nekünk csak jobb lett...

a fővárosnak, max a jelenlegi vezetése árt...

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 15:54:02

@Márk_Márk: "A 900-as számmezőbe tartozó járatokból álló hálózat hossza a korábbihoz képest duplájára nőtt... Bizonyos útirányokon állandó 150%-os utasszám-növekedés mutatható ki. " ennyi

VezetekSzerelo 2009.11.04. 16:00:56

Abszolút egyetértek a VEKÉt védelmezőkkel. Ha ők nincsenek rengeteg szoci mutyiról máig nem tudunk semmit! Hajrá VEKE!

endre69 2009.11.04. 16:01:28

MOSZKVA Tér? A blog szerzőjének előbb egy térképet kellett volna elővennie, mielőtt ilyen köcsög címet ad. Mi köze a Moszkva térnek az Óbuda- Dél-Buda szakaszhoz, mely a Batthyányi téren át vinne végig a rakparton le a Gellért téren át a Móriczra, majd tovább Lágymányosra? A képen is látható 19-es, és 41-es villamosok sem érintik a Moszkva teret!

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 16:04:52

@endre69: figyulim felszólít, nem köcsögöl :)

obudai.blog.hu/2009/03/07/atszallas_nelkul_obudatol_a_moszkvaig_1

"Ugyancsak az első ütem részeként a 17-es villamos vonalát a Moszkva tér irányába a Török utcán, a Vörösvári út felé pedig a Frankel Leó utcán keresztül bekötik a 4-es és a 6-os villamos vonalába, így teremtve átszállás nélküli villamos kapcsolatot Óbudáról a Moszkva térig. Ehhez - úgyszintén a beruházás első üteme részeként - szükség lesz a Moszkva téri villamos-végállomás átalakítására, korszerűsítésére is. A beruházásnak ez a része 2010 nyarára naponta nyolcezer utas közlekedését teszi kényelmesebbé."

VezetekSzerelo 2009.11.04. 16:06:30

@endre69: te mit olvasol barátom? poszt címében nincs moszkva tér, csak a tagek között. ott pedig azért van, mert itt két dologról beszélünk egyszerre. egyik a rakparti projekt, a másik összeköttetés, pedg török utcán keresztül valósulna meg, így a moszkva tér felé is átjárható lenne a hálózat...

m.blog.hu/va/varoskoz/image/vidra.gif

ruba 2009.11.04. 16:06:50

@Márk_Márk: Neked elmentek otthonról... Persze lehet találni olyan útvonalat, ami most nincs közvetlenül kiszolgálva, de azért ez alapján elítélni egy egész projektet szűklátókörűségre vall. Ez kb olyan, mintha azt mondanám a csilli-villi új óceánjáróra, amin 4000 ember elfér, hogy szar, mert 456-os kabinban nem lehet kinyitni rendesen az ablakot. Rengeteg terület közlekedése lett sokkal jobb, és gyakorlatilag nincs olyan terület, ahol most ne járna éjszakai, és Kelenföldről 1 átszállással most is el lehet jutni a moszkvára. De akkor mondok egy példát, hiszen a te logikád szerint ez már bőven elég bárminek a bizonyítására. Én a Sasadi útnál lakok, és elég sűrűn járok szórakozni a belvárosba az Astoria, Ferenciek tere környékén. Régen ha innen haza akartam volna menni, akkor 78É Döbrentei térre, onnan 49É Móriczra, onnan 153É a Sasadi útig, ez 2 átszállás, és isten tudja mennyi várakozás lett volna, most meg felszállok a 908-asra, és ott vagyok.

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 16:08:09

@VezetekSzerelo: annyiban jogos, hogy hatásvadász címként az index címlapra így küldtem be a bejegyzést.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 16:10:44

@muaddib: akkor is megállja a helyét a címed, mert részben erről is szó van...

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 16:14:56

@VezetekSzerelo: köszi a képet updateltem vele a bejegyzést.

adler 2009.11.04. 16:38:35

Nagyon sajnálnám, ha nem valósulna meg a projekt. Az elmúlt évek egyetlen értelmes beruházása lenne...

Szorítok a VEKE-nek, remélem megegyezésre tudják késztetni az MSZPt!

Ebzon 2009.11.04. 16:39:51

night hawk nem kötözködésből ,de a VEKE csak annyira részre hajló ,mint te.

viragimado 2009.11.04. 16:40:22

Miért kell egy ilyen közérdekű esetben a kerület nyafogásait figyelembe venni? Külföldön miért működik ez is jobban? Elrendelik, és már megy is a dolog, ha műszakilag rendben, és megvan rá a pénz.
Kapjanak már magukhoz!!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 16:42:49

@Ebzon: senki nem állította, h nem vagyunk részrehajlóak!

"Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.
Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk."

viragimado 2009.11.04. 16:43:02

@EMU: szerinted? Ez nem lenne akkora költségű, hogy eleget tudjanak lopni belőle! Ezért nem akarják! Bezzeg a 4-es metróból eleget tudnak lopni! Meg is van az eredménye!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 16:44:02

@viragimado: sajnos ez lett a rendszerváltáskor kialakított kétszintű irányítás eredménye. remélem nem sokáig fog megmaradni a rendszer ilyen formán...

viragimado 2009.11.04. 16:46:17

@night hawk: én pesszmista vagyok. Ebben az országban sosem lesz normális gondolkodás, vezetés. :-((

VezetekSzerelo 2009.11.04. 16:46:56

@viragimado: egyetemen, amikor gazdasági kormányzást hallgattam, akkor azt tanultam, h azért nem szeretik a kis projekteket, mert ott nehezbb annyit összelopni, mint az egy nagyból :))

endre69 2009.11.04. 16:50:55

@VezetekSzerelo: Az indexen viszont van Moszkva tér, ahonnan belinkelték ezt az oldalt. Másrészt ebben a blogban szó nem volt Moszkva térről, csak abban, amit idéztél. Ezer bocsánat.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 16:52:32

@endre69: "projekt lényege tömören, hogy a 17-es villamost rákötnék a margit körúti pályára"

értve olvasás...

viragimado 2009.11.04. 16:53:32

@night hawk: ez nem részrehajlás. Véletlen, hogy ez éppen egy Óbudát is érintő projekt. De érinti a II., a XI. kerültet, Lágymányost. És nem az egyetlen, ami jó lenne, ha megvalósulna. Van olyan is, ami a pesti és budai oldal összekötéséről szól.
@Ebzon: megint a közötködés, a kifogások! Nem részrehajlás. Normális gondolkodás!

viragimado 2009.11.04. 17:17:26

@VezetekSzerelo: látod én ezt nem tanultam, de józan ésszel tudom, meg tapasztalom. :-((

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.04. 17:20:52

Miért jó az, hogy tíz kilométer hosszú egy villamosvonal?

Ha valahol gond van (pl. torlódás, baleset), attól az egész vonal forgalma összeomlik. Minél hosszabb egy vonal, annál esetlegesebb a menetrend betartása is (hacsak néhány -- rendkívül idegesítő, télen jellemzően nyitott ajtós -- kötelező várakozást nem iktatnak be, de akkor meg mire jó az egész?).

Kíváncsi lennék arra is, hogy hányan akarnak Kelenföldről Óbudára utazni (vagy fordítva) naponta.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 17:26:29

@dark future: sztem nem az a kérdés, h hányan akarnak egyik végállomásról a másikig utazni, hanem az, h hányan akarják azt a nagyon rövid szakat egy-két átszállás nélkül megtenni...

a bedugulás terén igazad van. 17-es vonalán nyilván meg kéne oldani, h az autósok a vilit ne tudják blokkolni. szó volt róla, pl. a kolossy tér-nagyszombat utaci közötti szakaszát a bécsi útnak teljesen lezárják az autók elől. viszont azt nem mondanám, h minél hosszabb egy vonal annél esetlegesebb a menetrend betartása. elég megnézni a nyugat európai városok mintáját...

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 17:27:50

@dark future: szerintem, ahogy a pesti oldalt átszeli az 1-es villamos, ugyanúgy lenne igény a budai oldal észak-déli összekötésére.

személy szerint 5-évet nyolcvanhatosoztam a petőfi hídig.
Most buszsáv van -az autósok nagy örömére- a margit hídtól a clarkig, szerintem a villamos nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a volvo buszok.

viragimado 2009.11.04. 17:54:29

@dark future: sokan. Csak meg kell nézned, hogy hányan szállnak át a 17-esről HÉV-re, buszra, majd a 19-41-es villamosokra. 3 átszállás! Ezt egy vonalon megtudnák oldani! Idő megtakarítás. Nem is kicsi.
Bedugulás ellen van megoldás, csak nyilván meg kell lépni azokat is. A menetrend betartása sem akkora gond, hiszen a vonal bizonyos részein több járat is járna. Sok ember lenne, akinek egy szakaszon bármelyik jó lenne.

viragimado 2009.11.04. 17:55:27

@muaddib: ráadásul jó megoldással nem dugul be, úgy mint a buszok

tézé 2 2009.11.04. 17:57:23

@dark future: pl én is. Naponta! A dugóban álló 86 os busz helyett.
Teccik érteni?

A Nagyszombat utca - Szépvölgyi út közötti szakaszról pedig tényleg ideje lenne kitíltani a gépjármű forgalmat.

viragimado 2009.11.04. 18:04:18

@tézé 2: ez nem megy könnyen ebben az országban! kb. két hete írtam az óbudai önkormányzat közlekedésel kapcsolatos főosztályvezetőjének a Kaszásdűlői telepen uralkodó lehetetlen állapotokról. Fényképekkel illusztrálva.
A lakótelep belső részei úgy épültek eredetileg, hogy sétálóutca részek vannak, mert nincs a házak mellett járda építve. Mára ott mindenhol autók parkolnak, nem egy helyen az utca mindkét oldalán, plusz kétirányú autó forgalom, na meg a szerencsétlen gyalogosok, kisgyerekkel, babakocsival. Az egyik fényképen épp a rend agyas őrei próbálnak két egymással szemben megakadó béna autóssal kezdeni valamit.
Azon a részen pont a házak másik oldalán nagy parkolók is vannak, csak azért nem állnak oda, mert látnak rá az autójukra!
Mi volt a válasz? Nem tudják megoldani, mert nem elég a parkoló!
Írtam, hogy legalább azt oldják meg akkor, hogy egyirányú utcák legyenek! Persze egyenlőre nem történt semmi előrelépés az ügyben.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 18:07:36

@viragimado: akkor két dolog közül választhatsz. vagy kapsz a blogunkra írási jogot és megírod a problémát egy posztban. vagy elküldöd megírva, és mi feltesszük :) melyiket választod?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.04. 18:39:55

@night hawk: @muaddib: @viragimado: @tézé 2:

Teljesen igazatok van abban, hogy működHETne a dolog, de attól tartok, hogy mégsem fog. Az 1-essel ne hasonlítsátok, mert az zárt pályán megy végig.

MűködHETne, de amíg egy erősen dugulós szakaszon, autókkal közös sínen megy a 17-es és amíg valahogy át kell jutni a Margit-híd alatt, addig nem látom értelmét a dolognak, ill. azt gondolom, hogy ezáltal az újbudai szakaszon is kiszámíthatatlanabb lesz a villamosközlekedés. Csúcsidőben most is tele van a 19-41 már a Batthyány-n, ha bejön még egy jelentős menetrendi bizonytalanság is emellé, azzal bizonyára tovább fog romlani a helyzet. Ha meg erre az lesz a BKV megoldása, hogy megállítják 0-5 percre valahol középtájon (Margit-híd v. Batthyány) a villamost, azzal ott vagyunk, ahol a part szakad (pl. a 61-esekkel szoktak ilyet csinálni a Moszkván).

Tehát először vagy ki kellene tiltani az autóforgalmat a kritikus szakaszról (vagy más módon optimalizálni a villamosközlekedést), vagy ha ez nem megoldható, akkor csak a hídig kellene meghosszabbítani a 19-41-et, és akkor csak egy átszállás lenne (a HÉV-ezés azon a szakaszon tényleg komplett baromság, nem is tudom, ki volt az az ökör, aki anno felszedette a síneket).

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.04. 18:48:59

@muaddib:

"Most buszsáv van -az autósok nagy örömére- a margit hídtól a clarkig, szerintem a villamos nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a volvo buszok."

Na, azzal is adtak a szarnak egy pofont. 5-10 percenként jön arra egy 86-os, meg néha egy-egy taxi, viszont amikor eldugul a másik sáv (és ezzel a megoldással elég hamar el is dugul, még az alsórakpart lezárása nélkül is), akkor sok jómunkásember használja autópályaként (általában szép nagy és drága autóikkal). Szarnak rá hogy buszsáv, rendőr meg sehol. Ennek persze az a végeredménye, hogy a Clark előtt állandóak az anyázások, a sorukat kiváró autósok nem akarják beengedni a szélvizen érkezőket (egyébként teljesen jogosan...), emiatt aztán a 86-os sem tud haladni. Egy utolsó Balkán vagyunk, félmegoldásokkal. Ha már van buszsáv, akkor legyen ott rendőr is, vagy tessék végigkamerázni az egészet, fél év alatt visszahozná az árát.

privateer 2009.11.04. 18:49:51

@night hawk: kicsit késve: egyetértek, az éjszaki hálózat nem lett rossz. persze nem tökéletes, de egy biztos: néha gyorsabban eljutok (haza) éjjeli járatokkal mint nappal.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.11.04. 18:50:05

Pedig Budának ez nagyon kéne, talán az épülő és tervezett metróknál is - ráadásul a költség összehasonlíthatatlanul alacsonyabb.

Kár lenne a projektért, ha tényleg csak 1-2 kisebb egyeztetésen múlik a dolog. Óbudáról a Moszkva térig - nevetséges, de a legjobb esetben is egy átszállással lehet eljutni, a többiről nem is beszélve.

Egyszóval: kell és jár nekünk ez.

viragimado 2009.11.04. 18:53:19

Az a baj, hogy megint nem is gondolkodnak előre. Bizony az autós forgalom megoldásával kellene kezdeni. Nem végeznek hatástanulmányokat. A 19-41-es utasközönsége a 17 és a HÉV utasaiból tevődik össze, az nagyon nem változna. A HÉV is felszabadulna egy kicsit, mert akiknek jó a 17-es, nem mennének el a Margit hídig, vagy a Szépvölgyi útig. A Batthyány tértől már nem sok szakasz van, ahol bedugulhat.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.04. 20:37:17

"A projekt keretében összekapcsolódó villamoshálózaton a 61-es járat Óbudáról a Bécsi út-Frankel Leó utca-Margit körút-Moszkva tér-Alkotás utca-Móricz Zsigmond útvonalon közlekedik majd. A 19-es villamos a Bécsi út-Frankel Leó utca-Bem rakpart-Szent Gellért tér-Kelenföldi pályaudvar útvonalon, a 41-es villamos pedig a Bécsi út-Frankel Leó utca-Bem rakpart-Szent Gellért tér-Fehérvári út-Kamaraerdő útvonalon jár majd."
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2009%2F11%2F04%2Fdemszky_elvonta_a_fonodo_villamosokat%2F

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a három járat fog olyan sűrűséggel közlekedni, mint most a 17-es...

Azt meg továbbra sem értem, hogy miért jó pl. a Bécsi úttól a Kamaraerdőig egy járatnak közlekedni (megnéztem az útvonaltervezőben, 15.3 km). Ha nem zártpályán teszi meg a villamos végig (márpedig nem), akkor garantált, hogy semmiféle menetrendet nem fog tudni tartani. Még dugó sem kell hozzá, gondoljunk pl. arra, hogy hány lámpás kereszteződésen halad át közben, ill. hány megállóban kell megállnia.

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 21:30:03

@dark future: "Az 1-essel ne hasonlítsátok, mert az zárt pályán megy végig." + "hogy hány lámpás kereszteződésen halad át közben, ill. hány megállóban kell megállnia."

A kritikus II & III. kerületi szakaszon van csak szerintem "nyílt pályán", és ott valamikor tervbe is volt véve a sétáló utcás történet. Gondolom itt vannak még igényei/ötletei a II. kerületnek...

Aztán a fekete lyuk valóban maga a híd alatti átteleportálás :) kíváncsi vagyok. Itt találtam egy képet: www.blk.hu/kerulet/fonodo.png

A margit hidat követően szerintem megegyezik az 1-es villamoséval a helyzet. Ott pedig a keresztirányú forgalomhoz ugyanúgy komoly zöldhullámot kell biztosítani a villamosnak, ha ott megoldották szerintem a budai oldalon sem lehet para.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.11.04. 21:55:41

4-es 6-ossal nem lehet a 17-est összekötni , mivel csúcsidőben minden lámpaváltáskor megy egy vili a margitkörúton, nem fér be még plusz pár 17-es, esetleg még azt tudnám elképzelni, hogy átalakítanák dupla megállósra a margitkörutat

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.11.04. 22:20:48

@night hawk: "MM"-es mint a buszoknál, hogy egymás mögött is elférnek a megállóban

***
a rakpartra menő pályát én már a zsigmondtérnél rákötném a hév-re, így nem lenne probléma a margithídnál, illetve a bemrakpartot sem kéne átalakítani

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.04. 22:24:02

@fghjk: a hév az vasút szabvány, arra nem lehet vilit kötni. hévből majd metró lesz. egyszer.

két villamos szerelvény egymás mögött elképzelhetetlen hosszú lenne...

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.11.04. 23:02:28

@fghjk: én számomra ez ugyanolyan abszurd mintha egymás mellett férne el két villamos :)

Sikin 2009.11.05. 10:19:41

@night hawk:
"@Ebzon: senki nem állította, h nem vagyunk részrehajlóak!"

Hát barátom, nincs is ezzel probléma, mindenki ott és azt ír, amit akar. A probléma, hogy szubjektivitásod elveszi a józan eszed, s a világ legegyértelműbb dolgaiban sem látsz mást, csak a mocskos szocikat. (Egyébként aki a baráti linkeket megnézi az oldalatokon, az látja, hogy van közte még szoci-fika oldal...)

Azért Óbuda hivatalos honlapjáról hadd linkeljek be egy cikket:
www.obuda.hu/hir/641/Obuda_kronikasai_blogok_es_bloggerek_a_keruletbol/

Na, ezzel innentől már baj van! Mert"részrehajló" bloggerek vajon miért kaphatnak lehetőséget egy hivatalos kerületi honlapon, ami 124500 embernek és emberről szól? Vajon nem arról van-e szó, hogy ez a blog éppen akkor indult, amikor Óbudán BúsBazsi lett a polgi, s először lett a testület jobboldali többségű? Vajon nem direkte azért indult el, hogy már megint civilbe öltöztetett direkt politikai üzeneteket fogalmazzon meg?
Ha Ti tényleg annyira lokálpatrióták vagytok, akkor biztos olvassátok a helyi újságot is, s láthatjátok, hogy abba aztán minden bekerülhet (legfrissebb számában akár Orbán Viktor is), csak szoci képviselő nem, maximum fizetett hirdetéssel. Ez kedves barátaim cenzúra, mely 3 éve tart, mióta ez a városvezetés van. Ti ennek vagytok kiszolgálói, amivel semmi probléma nincs!!!!!!!!!!! Tényleg nincs.
A baj az, hogyha hülyének nézzük egymást, s álvitákat folytatunk itt mindenféle ügyről. Ez a konkrét ügy (mint már sokan és én is elmondtuk) Láng Zsolttól bűzlik. Jó lenne, ha ilyen alap dolgokban meg tudnánk állapodni. Mint ahogy a 4es metró meg Demszkytől-Hagyótól bűzlik. Érzitek, hogy bár én nem szeretem a jelenlegi óbudai vezetést és körét, de mégis ki merem mondani a másik oldaliak komoly felelősségét is?

Szóval ha fontos, hogy a kerületnek jó legyen, és nem csak a népszerű Demszky-t fikázó kommunikáció, akkor nem követelni kell, hanem kérni, nem mindent megtenni annak érdekében, hogy a Főváros ne tárgyaljon az ilyen zsarnokokkal, hanem arra törekedni, hogy jó kapcsolat legyen. Én, aki a 3. kerületi közéletet figyelemmel kísérem (elég mélyen), tudom, hogy az első adandó alkalommal BúsBazsi nekiment Demszkynek, s azóta valóban rossz a viszony. Bús elérte a célját, a Főváros nem tekint partnertként Óbuda vezetésére...

Még valami: Láng Zsolt egy marha. Neki és Fideszes városvezetőknek kellene mindent megtennie, csúszni-másznia ezen projektet megvalósulásáért. Mert amikorra az Uniós pályázatról döntenek, amikor aláírják a támogatási szerződést, s amíg a kiviteli munkák befejeződnek, akkor már rég nem lesz sehol Demszky meg Hagyó, meg Bajnai, hanem többségében Fideszes önkormányzatok és Fideszes kormány lesz. Ezen megaprojektek mindegyike ugyanis ciklusokon átívelő projektek. Magyarul: ennek a villamos projektnek a babérjait éppen Láng Zsolt aratná le mondjuk 2013-ban, a választások előtt 1 évvel. Én komolyan nem értem, ezt ők miért nem értik?!

Na, továbbra sem vitázva, üdv.!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.05. 10:51:08

@Sikin: sajna most nincs időm részletesen vitázni veled. az állspontomat továbbra is csak ismételni tudom. a véleméyned formálásában a tények nem korlátoznak. pár dologra tömören reagálnék:

1. mondjuk azért, mert stabilan több ezren olvasnak minket havonta. de néha még az is elfőrdul, h index címlapra kerülünk. ilyen volt ez a poszt is tegnap. múltkor meg az, amikor a kerületi alkohol-tilalom elleni petíciót népszerűsítettük.

2. ha bárki küld nekünk kerülettel foglalkozó oldalt/blogot, akkor annak pártállása értékelése nélkül kitesszük.

3. bárki, aki kerületi dolgokról akar írni nálunk, pártállástól függetlenül, megteheti és szívesen látjuk. még téged is. ezt többször le is írtuk...

sztem szoktasd magad, ahhoz h van olyan, h vkinek más a véleménye, mint neked. és mivel a rendszerváltozás húsz éve történt a szabad véleménynyilvánítást nem tudod korlátozni. ráadásul nekem személyesen, arra sincs szükségem, h megmondjad, h milyen dolokról kell alapvetően megállapodjunk...

azért örülök, h a kerület szoci vezetése megjelent a blogunkon...

Sikin 2009.11.05. 11:30:41

@night hawk:

Én sem vitázok Veled többet, utolsó mondatod minősít Téged:
"azért örülök, h a kerület szoci vezetése megjelent a blogunkon... "

Szerintem Te szoktasd magad ahhoz, hogy ha valaki nem olyan véleményen van, mint Te, akkor az még nem automatikusan a kerületi szoci vezetés megjelenése. (Lásd a Hagyó-Demszky kiritikámat). Tulajdonképpen minden, amit nekem írtál, az valójában rád vonatkozik: a tények nem korlátoznak véleményed formálásában.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.05. 11:32:26

@Sikin: én tényleg örülök, h itt vagytok :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.09. 14:48:29

Láng tavasz óta maszatol. Hol a Bem rakparti parkolókért sír, hol a Vörösvári úti P+R-t követeli. Hol a Szépvölgyi lehajtó kell neki, hol a Zsigmond tér rendezése. Miközben sehol egy őszínte kifogáslistát nem tett le a közvélemény asztalára. Kerezstbe tesz, ahol csak tud, de az elbaszott üstökös utcai rakparti lehajtó ellen soha egy rossz szót nem ejtett. Pedig ott baszódott el egyfelől a projketecske. Ha ugyanis azúj lehajtó kétirányú lett volna (É-D), akkor a Bem rkp-ti régit meg lehetett volna szüntetni, és a forgalmi sávok bolygatása nélkül mehetett volna ott a villamos.

Persze lehet hogy igaza van neki, csak akkor miért hallgat mind műáig? És miért Vitézy a szócsöve?

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.09. 15:43:49

@városjáró: ezt a kritikát részemről elfogadom és értem. bár ha igaz, h a szoci bpi vezetés nem foglalkozik velük, akkor sztem ők is ugyanolyan hibásak. álljanak ki, h ők itt vannak tárgyalásra készen, és akkor most, egyszer és mindenkorra adja elő láng a problémáit... ennek ellenére vitézyt nem nevezném a szócsövének...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.09. 18:35:40

@night hawk: Márpedig a szócsöve. Az első böffenetet Vitézy tolmácsolta múlt hét elején. És Vitézy "intézte el" azt is, hogy tárgyaljanak Lángékkal Horváthék.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.09. 20:41:07

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9088281
Itt kérdezhettek a II. kerületiektől. Bár névvel csak Hutiray Gyula van fenn, a többiek is olvassák - álnéven.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.09. 20:51:40

@városjáró: én nem szoktam fórumozni. lszi linkeld be nekik a legfrisseb posztunkat! a válaszokat majd figyeljük...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.09. 22:43:41

@night hawk: Már belinkeltem :) Megy is a polémia pro és kontra.

keran72 2009.11.11. 17:06:09

@Sikin:
Amit az Óbuda újságról írsz egyszerű hazugság, hisz idáig minden megjelent amit a szocik kértek, fizetség nélkül, nem tudsz egyetlen példát se arra, hogy valakik a szocikat vagy bárkit kicenzúrázott volna, de utána lehet járni, vagy a jegyzőkönyveket elolvasni, ahol Bihar G. szoci frakcióvezető ezt elismeri. Tehát először is: Ne hazudj, vagy ha állítasz vmit előbb nézz utána.
2. Ha valaki jól emlékszik Bús polgármester először a Margit kórház kapcsán konfrontálódott a fővárossal - jól tette - ennek eredményeképpen visszakerültek szülészeti és sebészeti ágyak a törvénytelenül leépített Margit kórházba. Ha jól tudom az Alkotmánybíróság is a polgármesternek adott igazat, sőt mi több a kerületi szocik is akkor még Bús elképzelését és a Margit kórház megmentését támogatták. Azóta persze a III. kerületben is a Hagyó féle ifjú szocik randalíroznak, és az öreg elvtársak leléptek. Szóval Bús jól tette, hogy védte a kerületek érdekét egy gátlástalan szakszerűtlen fővárosi szoci rablóbandával szemben, akik ez egészségügyet szétverték a kerületben.
3. Ahogy figyeltem a fonódó alakulását, én úgy láttam, hogy a III. kerület támogatta a fejlesztést.

keran72 2009.11.11. 18:11:57

@Sikin:
Azt írod, hogy csak fizetett hirdetéssel kerülhetnek be az Óbuda újságba a szocik. megnéztem a legutóbbi lapszámot, melyben Orbán is benne van Tarlóssal, hát barátom ennek az újságnak a 3.. oldalán középen egészségnap a III. kerületi szociknál írás van, nincs ott, h. fizetett hirdetés lenne, de utána kérdeztem, nem is volt az. Szerepel benn szoci országgyűlési képviselő -kettő is - fogadóórája szintén 30.old, szocdemek hirdetése 5. old, szintén nem fizettek, testületi beszámolónál fotókban pl 4 ellenzéki és 4 a városvezetéshez kapcsolódó fotó van. Szóval amit az újságról is írtál az is egyszerű hazugság, ha cenzúra lenne, akkor ezek mi a fészkes fenét keresnek benne. Lehet a III. kerület vezetését biztosan kritizálni, de hazudozni felesleges.

Aki utána akar nézni, itt megteheti:
www.obuda.hu/feltolt/obuda_ujsag_2009-21.pdf

budaipolgar 2009.11.12. 18:29:22

Szerintem ez nem politikai kérdés. Bővebben: budaipatriota.blog.hu/

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.12. 23:51:32

@budaipolgar: Szerintem még nem élesítetted a blogod, mert egyelőre "nincs megjeleníthető bejegyzés" rajta.

budaipolgar 2009.11.13. 09:39:11

Élesítve a blog budaipatriota.blog.hu

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.11.13. 09:42:22

@városjáró: zsoltiék a II. kerületben rájöttek, h blogolni kell, csak kicsit lassan tanulják a szakmát. :DD

amúgy viccesek az érveitek. a frissebb posztunkban már megírtuk, h a VEKE mit válaszolt rájuk...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.11.13. 11:28:59

@budaipolgar: Na szépen vagyunk! Barátaim, ha valódi publicitásra vágytok, szóljatok oda Tóth Ildiéknek, a Budai Polgárba, hogy a pénzükért dolgozzanak meg jobban. Vagy kérjétek meg Lángékat, hogy állítsák vissza a honlapjukon kinyírt fórumot. Ha nincs kapacitás moderátorra, itt jelzem nektek, hogy ingyen elvállalom!

Csak egyet ne tegyetek! Ne nézzetek bennünket hülyének!

Köszike
süti beállítások módosítása