Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Earth Hour 2009 - Kapcsold le Óbudát

2009.03.23. 13:45 | muaddib | 1 komment

Címkék: környezet föld napja bús balázs sydney fenntartható jövő

2009. március 28-án, 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára – a Föld Órájára. A Föld Órája mára az egyik legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akció, melyhez a mai napon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is csatlakozott.

A kerület vezetése közleményben jelezte, hogy a III. kerület önkormányzata is regisztrálta magát a Föld Órája 2009. akcióban, mivel fontosnak tartja a klímaváltozás elleni küzdelmet. A kezdeményezés szellemében Bús Balázs polgármester arra kéri a kerület lakosságát, a vállalkozásokat, a kerületi intézmények vezetőit, hogy 2009. március 28-án, 20.30 perckor 1 órára kapcsolják ki a fényforrásokat, így fejezve ki egyetértésüket a fontos akcióval.

A kampány, amely a kezdetekkor csak Sydney lakosait buzdította otthonaik világításának lekapcsolására, mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát.
A kezdeményezés célja "hogy 1 milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz. Globális összefogással eredményesen léphetünk fel a klímaváltozás ellen!” – áll a közleményben.
A kampány – szándéka szerint - nem más, mint felhívás a környezettudatos gondolkodásra, a fenntartható jövő érdekében.

obuda.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr601020130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klímaszkeptikus (törölt) · http://klima.blog.hu 2009.03.29. 23:48:09

klima.blog.hu

Nagyon szomorú, hogy napjainkban már az energiatakarékosságra való törekvés célja is a klímahisztéria képviselőinek kezébe került, és a “globális felmelegedés megállításáért” vívott “nemes küzdelmüket” egyre többen támogatják anyagilag - manapság már bármilyen ehhez hasonló globális színjáték finanszírozására is bőven futja.

Belegondolt-e már bárki is, hogy a Föld országainak többségére kiterjedő rendezvény megszervezése, promótálása végül maga a lebonyolítás milyen óriási költségekkel jár, és ami még ennél is fontosabb, pontosan mennyi energiát emészt fel mindez?? Egy biztos: a város jelképeinek egy órára történő elsötétítése jóval kevesebb energia-megtakarítást eredményez, mint amennyit a rendezvény igényel. A mérleg tehát minden bizonnyal a többletfogyasztás felé billen el. Ezek után jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: jelen esetben beszélhetünk-e egyáltalán környezettudatosságról, környezetvédelemről?

Van itt azonban más probléma is, mégpedig a félelem alapjául szolgáló hőmérséklet-emelkedéssel. Egyáltalán emelkedik-e napjainkban a Föld átlaghőmérséklete? Ez nem egy felesleges kérdés, az erre adott tényszerű adatokon alapuló válasz pedig nem kis mértékben meglepő lehet egyesek számára:

1998 óta a Hadley Centre felszíni megfigyelésekből számított, ill. az UAH MSU és az RSS MSU műholdas megfigyelései alapján a globális hőmérséklet csökkenő tendenciát mutat. Nem napokról vagy hónapokról van szó, hanem 12 évről. Hogyan lehetséges ez?? A CO2 szint továbbra is emelkedik (jelenleg a légkör 0,000385 részét adja), a hőmérsékletnek azonban esze ágában sincs ezt a tendenciát követni.

Amennyiben Földünk átlaghőmérséklete emelkedik, akkor emelkedik, ez tény, ezen nincs mit vitatni. Ha azonban éppen csökkenőben van, akkor ez is pontosan ugyanolyan ténynek minősül. Pontosabban fogalmazva, annak kéne hogy minősüljön. Az utóbbi évtized minden várakozás ellenére csökkenő globális hőmérsékletét úgy tűnik néhányan nagyon nem szeretnék ténynek tekinteni. Nagy szerencsénkre a tényeket képtelen megváltoztatni egyes személyek, szervezetek kollektív akarata. Az utóbbi években megfigyelhető tendenciák tudomásul nem vétele semmit sem változtat a helyzeten, ahogy az sem, ha ehhez hasonló dollárszázmilliókat felemésztő globális lefedettségű rendezvényeket hívnak életre.
süti beállítások módosítása