Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Teherforgalom a Szentendrein??

2008.10.20. 16:34 | muaddib | 2 komment

Címkék: budapest kelemen gábor m0 bús balázs fővárosi önkormányzat szentendrei út illés zoltán megyeri híd sipos gábor

http://www.origo.hu/i/0705/20070521hungariak.jpgA III. kerület polgármestere szerint nem kell, hogy körbeérjen az M0-ás gyorsforgalmi út, de szükséges, hogy mielőbb megépüljön a hiányzó szakasz a 10-es és a 11-es út között. Bús Balázs (Fidesz) erről hétfőn beszélt a Fővárosi Önkormányzat által készíttetett Teherforgalmi Stratégia kerületet érintő részének nyilvános megvitatásán, Budapesten.
 

A polgármester a stratégiát készítő Parking Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. képviselői, illetve több civil szervezet küldöttei előtt elmondta: a kerület elutasítja, hogy a Szentendrei úton vezessék el a budai oldalon a teherforgalmat. A kerület arra hivatkozik, hogy a Szentendrei út áteresztő képessége néhol nagyon leszűkül, ezért az alkalmatlan a teherforgalom lebonyolítására, s a nagy terhet szállító járművek áthaladása veszélyeztetheti az aquincumi római kori emlékeket.

Sipos Gábor kerületi főépítész szerint súlyos gond, hogy még mindig nem lehet tudni, mikorra várható az M0-ás gyorsforgalmi út 10-es és 11-es út közötti szakaszának a megépítése, ami nagyban javíthatna a forgalmi helyzeten. Az is elhangzott, egyértelműen a Fővárosi Önkormányzat hibája, hogy a Megyeri hídhoz tartozó közlekedésfejlesztési lépések elmaradtak.

Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa közölte: fel kellene függeszteni a közlekedést a Megyeri hídon, amíg meg nem épülnek a hídhoz tartozó utak, elsősorban a 10-es és a 11-es út közötti autópályaszakasz. Arról is beszélt, hogy a teherforgalom nem kerületi vagy városi probléma, országosan kellene lépéseket tenni annak mérséklésére.

Kelemen Gábor, a Parking Kft. munkatársa az egyeztetésen elmondta, hogy a főváros a budai oldalon 15 éves csúszásban van az útfejlesztésekkel. Az általuk elkészített Teherforgalmi Stratégiáról annyit közölt, hogy az elképzelés még az egyeztetési fázisban jár, például csak ezután kezdenek hozzá a forgalomszámláláshoz a Szentendrei út bizonyos szakaszain. Az eredmények tükrében döntenek majd arról, milyen lépések szükségesek a műemlékek megvédése, esetleg a zajterhelés mérséklése érdekében.

Több civil szervezet képviselője szerint a stratégia kiforratlan, nem tartalmaz konkrétumokat. Néhány szervezet azért nem ment el a megbeszélésre, mert - mint jelezték - nagyon rövid volt az idő arra, hogy áttanulmányozzák a stratégia két napja elkészült újabb változatát.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr50723267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökfej 2008.10.20. 22:17:12

Tudod miért most lett csak kész a Megyeri Híd? Mert Bús úr kedves párttársa és elődje, Tarlós úr ott tett neki keresztbe ahol tudott. Emiatt nem épült egyből a 10esig az M0 csak a Szentendrei útig. A haragos zöldek akik meg Illés úr barátai pedig az új 10es út első szakaszának megépítését akadályozzák sikeresen. Az meg szép hozzáállás, hogy itt aztán ne menjen a forgalom. A Hungária körút mellett lakókat senki nem kérdezi meg, hogy szeretnének-e kamionmentes utat? Szeretem azt a hozzállást, hogy én szeretnék M0-t de az nehogy márzavarja az én érdekeimet, és leszarom a többi 3 millió embert, azok fulladjanak bele a kamionok gőzébe.

mig8 2008.10.30. 14:06:58

Tökfej, azt hiszem kicsit eltévedtél és kevered a dolgokat.

Volt egy terv, nevezzük elsőnek. Ebben felsőbb hatalmak mondták ki mindenféle kérdés nélkül, hogy hol legyen az M0 + Megyeri híd. Szerinted nincs joga tiltakozni az ott lakónak ellene? Pláne a lakók képviselőjének? Pontosan ezt tették Bús Balázsék. Aztán lett egy terv, nevezzük másodiknak. Na ebben már a helyiek érdekei is érvényesültek. Ez épült meg. Egyébként ha figyelmesen olvasol, akkor láthatod, hogy senki sincs a híd ellen. Mindenki a továbbépítést szorgalmazza.

A zöldeket ne keverd ide, az ő szempontjaik mások. Nekik a jelenlegi terv se tetszik.

A Hungáriával való összevetés pedig nem állja meg a helyét. Azt más időkben más filozófia alapján jelölték ki a teherforgalom számára. Akkoriban nem lehetett ellene tiltakozni.

Azt meg nehogy már elvitasd bárkitől is, hogy mit szeretne! Igen, mi békásmegyeriek szeretnénk látni az M0-t a 10-es útig minimum. A forgalomból pedig nem kérünk a Szentendrein. Mi ezt szeretnénk. Majd meglátjuk, hogy mit tudunk elérni belőle. De nehogy már ez bűn legyen!
süti beállítások módosítása