Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

  • Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

  • Hibás feed URL.

Hírdetés

RSS


Hogy el ne fojtódjam, itt folytatom

2013.08.05. 13:44 | emmausz | 1 komment

Kedves feleim az Úrban!
2006. február 13-án született meg első blogbejegyzésem Ajtófélfa címmel. Azon a napon, amikor egynapos jogosítványa birtokában fiam elkérte a kocsimat, hadd menjen át vele a barátjához. Elment, majd épségben  hazahozta magát és a Coltot. Ekkor indult blogsorozatom éppen az ő biztatására. Azóta eltelt hét év, és elkészült az emmausz.freeblog.hu webnapló 2743 posztja. Azt hiszem, kevesen mondhatják el, hogy több naplóbejegyzést készítettek az idők során, mint ahány nap eltelt a két dátum között. Nagyon alapos indoka volt annak, ha nem írtam. Még a kórházban is folytattam a blogozást, melyet szeretteim vittek a gépbe. Nem mondhatja senki, hogy nem voltam hűséges a napi adagiumok, kis trakták közlésében.
Az utóbbi időkig zavartalanul jelentek meg posztjaim a freeblog.hu weboldalon. De csak az utóbbi időkig. Az utóbbi időkben viszont fennakadások mutatkoztak. Először a napi írások után kirakott fotóim miatt támadt helyproblémám, majd egy időszak teljes állománya tönkrement szerverhiba miatt. (A kommentek többé sose kerültek elő.)  Ha valaki ránéz a freeblog.hu-ra, majd napokkal később újra ránéz, ugyanazokat a fotókat találja a címlapon. Én már hónapok óta látom, hogy nem működik a képszerkesztés. Olyan ez a lap, mintha lélegeztetőgépen volna. A motor járatja, de ha elakad a gépezet, nincs, aki lelket leheljen bele. Olyan ez a lap, mint az elárvult egészségügy. A kórházak fennállnak, és működnek, ahogy tehetik, de az orvosok egy része a jobb anyagiak reményében itt hagyta munkahelyét, itt a betegeket, itt az infrastruktúrát, csak az itt felszedett tudásanyagot vitte máshova sok marék rizsért.
Senki sem vádolhat tehát hűtlenséggel, hiszen lapukkant kinézete ellenére maradtam a freeblog oldalon ... eddig.
Mivel azonban napok óta elutasítja a korábbi posztjaimba korrekció miatt szándékolt belépésemet, egy mély lélegzetvétel, egy mély sóhaj után elhatároztam , hogy megszakítom a kapcsolatot a tárhelyemmel, és másutt próbálok szerencsét. Majd kiderül, hogy a blog.hu és én tetszünk-e egymásnak.
Ott hagytam abba az előző helyen blogom szövögetését, hogy új pápánk van. Két bejegyzésem született ez ügyben. Mindkettőben I. Ferencként írtam a nevét – fölöslegesen, merthogy a Ferenc név eleve arra utal, hogy még nem volt ilyen nevű pápa. Csakúgy, mint a nagy háborúnak, világháborúnak nevezett valami is sorszám nélküli volt a második vh. kitöretéséig. (Igen, nem kitört, hanem kitörték.) Nos, a freeblog nem engedte, hogy a javítás szándékával belenyúljak megírt posztjaimba. Azt viszont eltűrte, hogy kommentet írjak utolsó bejegyzésemhez, melyet ki fogok egészíteni új webhelyem megjelölését feltüntetve. Hátha valaki ennek alapján ér utol.
Nos, 2006 óta fiam kitűnően vezet, megjárta Tolnát és Baranyát. Magam pedig kitartóan blogolok. Ameddig ujjaim egyáltalán képesek végrehajtani agyam utasításait, addig szeretném folytatni. Ha lehet, zavartalan körülmények között. Hogy meddig, annak egyedül Isten a tudója.

                    

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

2011. jan. 1.

2011.01.01. 14:04 | ildsisy | 5 komment

Címkék: 1. jan. 2011.

Ha más nem is,... én nagyon örömmel egész Óbudának Boldog új évet kívánok!

Talán januárban járok arrafelé, de arról beszámolok majd...

Szeretettel, fogadjátok el -e videót. 

Beköszöntő

2010.12.16. 21:11 | emmausz | Szólj hozzá!

Címkék: óbuda goli mickey

Kissé zavarban vagyok, mert ez nem a megszokott blogom, a megszokott freeblog.hu webhely, ahol több mint 1800 posztom él. Ide úgy keveredem, hogy 20 éve lakunk Óbudán, korábban is volt közöm egy részéhez, amennyiben lehúztam jó egy évet három műszakban a Goliban.
Ma már nyugdíjas lapszerkesztőként valamivel több szabad időm adódik, mint korábban. Így sokat mászkálok a kerületben fényképezőgéppel a vállamon. Meg-megállok, ha valami „szemrevalóval” találkozom. „Mickey webnaplója” linkje Fotóim tartalmazza valamennyi képemet. Ezek zöme Óbuda egy-egy szeglete. Akit érdekel, egyelőre ott találja meg ezeket egyben.

Szívesen folytatom a fotózást, s ha van rá igény, valahogy publikussá is teszem. A számítógépes technika nem az erősségem.
Áldott karácsonyt szűkebb pátriám minden emberének!  
 

Boldog karácsonyt Óbuda!

2010.12.16. 09:18 | ildsisy | Szólj hozzá!

Jövő héten karácsony lesz.

Pár éve mikor Óbudán dolgoztam, 24-én is be kellett menni dolgozni. Mint nőnek, elég rossz volt, hogy ezen a szép napon is nem lehetek otthon! Hiszen annyi dolog van a családban egy nőnek, asszonynak.

Mégis, mikor 24-e kora reggelén gyalogoltam a HÉVtől a Flórián térig, egy olyan fantasztikus ünnepi hangulat szállt belém, hogy mire beértem a munkahelyre, könnyed és vidám, mosolygós lettem. Hangulatos volt ezen a napon az egész áruház! Sürögtek-forogtak az eladók és a vevők. Ünnepi fényben úszott minden. Mindenki vásárolt, még ha apró kis dísztárgyakat is. Én is megvettem útközben a kolléganőimnek az apró kis ajándékot, kis csengőket, kis angyalkákat... Nagyon szeretem 24-e egész napját.

Útközben, míg gyalogoltam egy koldus ült a hideg, téli utcán, egy ház falánál. Fázhatott, mert össze volt gémberedve. Egy kis sapka volt a földön, amiben gyűjtötte (volna) az aprópénzt. Már messziről, mikor megláttam, elhatároztam, adok neki amennyit tudok.

Odaértem hozzá, és 500Ft-ot adtam neki. Nem mintha sok pénzem lett volna, már karácsonyra, szilveszterig ki volt számítva minden "fillér"... nem sajnáltam, egy percig sem, hogy adtam neki!

A férfi, úgy 40-es lehetett, - megköszönte, - láttam a szemében a csillogást és a jóságot, a köszönetet! Jól eső érzés fogott meg...

A munkahelyemen, délután 2 óráig dolgoztunk, mivel 24-e volt, és 4 órától már leáll minden BKV járat, busz, villamos stb. haza kellett érnem. Sietve indultam haza, mert nekem 24-én otthon a helyem!

Kicsit fáradtan, de otthon még sok feladatom volt az estéig, tehát belevágtam...

Ezek a szép emlékek törtek fel ma reggel bennem. Nagyon szerettem Óbudán dolgozni!
Ahogy lehetett, a HÉVtől mindig gyalog mentem, nézelődve.

Ezúton szeretnék egész Óbudának, óbudai blog olvasóinak:

Boldog karácsonyt és nagyon Boldog Új évet kívánni!

2010. dec. ildsisy

  

Kerékpáros mikulásreggeli! - IDŐPONTVÁLTOZÁS!

2010.12.01. 09:56 | addisz | Szólj hozzá!

Címkék: reggeli meghívó kerékpár mikulás bicikli

A várható időjárásra való tekintettel a december 6-ra tervezett és meghirdetett bringás mikulásreggelit egy héttel később, azaz december 13-án tartjuk. A helyszín és a program változatlan:

2010. december 13-án minden kerékpárost pogácsával, kakaós csigával és meleg teával várunk a már hagyományosnak mondható téli bringásreggelinken!

Keressétek a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezetének standját, ahol megállhattok néhány finom falatra, jó szóra, sőt, még helyszíni szervizt is biztosítunk a téllel és hideggel dacoló bringásoknak!

Helyszín: Árpád híd, budai hídfő, a Szentlélek téri HÉV-megálló mellett futó kerékpárút

Időpont: reggel 7-től 9-ig

Mindenkit szeretettel várunk!

Bringás diavetítés és szülinapi tortázás

2010.11.08. 14:21 | addisz | Szólj hozzá!

2010. november 13-án, szombaton ünnepli csapatunk, a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezete (MKÉB) 2. születésnapját! Ez alkalomból vendégül látjuk Pornoi Istvánt, aki vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart nekünk tibeti kerékpártúrájának minden érdekes mozzanatáról. Az ünneplés és útikalauz után kivesézzük az elmúlt egy év kerékpáros történeseit és megvitatjuk jövő évi terveinket.
Örömmel és szeretettel várunk mindenkit, mindenki barátját és barátnőjét, a kedves családtagokat, háziállatokat, a szomszédságot.
Időpont: 2010. november 13, szombat 17 óra
Helyszín: AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium, 1035 Budapest, Raktár utca 1.)
Jelszó: A portán mondd, hogy Bringásgyűlés és mosolyogj!

Őszi kerékpárút takarítás

2010.10.21. 10:30 | addisz | Szólj hozzá!

Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezete (MKÉB) október 23-án, szombaton bringaút takarítást szervez a III. kerületben. Találkozó délelőtt 10 órakor a HÉV Szépvölgyi úti megállójánál (Kolosy tér) a murvás parkolóban. Aki tud, az hozzon magával szerszámot (metszőolló, seprű, gereblye), aki nem, az csak a lelkesedését tegye zsebre induláskor.

A Facebook-on is újraéled az Óbudai blog!

2010.10.10. 21:41 | Óbudista | Szólj hozzá!

http://www.facebook.com/obudai.blog.hu

Kerékpárral hegyen, dombon, - BKV-val?!

2010.09.28. 21:18 | muaddib | 1 komment

 A kezdeményezés a Studio Metropolitana városfejlesztő műhely  12% elnevezésű programjának a része. Arra próbálnak választ, és megoldást találni, miként lehetne Buda dombosabb és ezáltal 'combosabb' területein lakókat is rábírni a kerékpáros közlekedésre.

via http://egypar.blog.hu/

Körforgalmat építtetnének Üröm és Óbuda találkozásánál

2010.09.28. 09:53 | Tudósító | 1 komment

Címkék: óbuda üröm körforgalom

Nem közlekedési lámpákat működtetnének a 10-es út ürömi kereszteződésében, hanem körforgalmat építtetnének - erről Bús Balázs és Lökkös Attila beszélt hétfőn a Budapest határában található közlekedési csomópontnál.

A kereszteződés régóta problémát jelent a III. kerületnek, azonban a források hiánya miatt eddig nem készülhetett el a tervezett beruházás - mondta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, hozzátéve: a szomszédos Ürömmel összefogva viszont minél hamarabb megépíttetnék a körforgalmat.

Critical Mass, autómentes nap - Csillagtúra a kerületből

2010.09.20. 21:24 | addisz | Szólj hozzá!

Címkék: meghívó kerékpár bicikli critical mass

A hagyományokhoz hűen a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezete (MKÉB) idén is együtt indul kerületi bringásokkal a Critical Massra. Mivel az autómentes nap lényege éppen az együtt közlekedés, ezért a tavaszi túrával ellentétben nem lesz rendőri felvezetés és nem lezárt útvonalon haladunk, de zöld pólós aktivitáink a megszokott odafigyeléssel, körültekintéssel vezetik majd el a résztvevőket a Nagykörútra.

Találkozási pontok: szeptember 22., szerda

17.00 Csobánka tér (indulás 17.15-kor)

17.30 Flórián tér (indulás 17.45-kor)

Programajánló

2010.09.07. 12:37 | Tudósító | Szólj hozzá!

Címkék: ajánló programok

Antik afrikai edények kerültek elő Óbudán

2010.09.06. 11:54 | Tudósító | Szólj hozzá!

Címkék: aquincum ásatás leletek

csontvKülönleges, Észak-Afrikában készült ókori kerámiaedények kerültek elő Óbudán, az Aquincumi Múzeum ásatásain. A két díszes korsót a római kori polgárváros Duna-parti temetőjének sírjaiban találták.

Az egyik egyfülű korsó, más edényekkel együtt egy hamvasztásos sírban feküdt, a másik kétfülű edény egy gazdagon felékszerezett fiatal nő holttestének lábánál nyugodott.

A finom kidolgozású, vékony falú, fényes vörös bevonatú, terra sigillátának nevezett edényeket növényi és mitológiai ábrázolások díszítik, közöttük megtalálható lantján játszó Apollo isten, Léda a hattyúval és Európé elrablása. A tárgyakat a mai Tunézia területén, az egykori Africa Poroconsularis nevű római provinciában gyártották a Kr. u. 3. század közepe táján.

 

Kerékpáros torlódás a Hajógyári-szigetnél

2010.08.13. 13:12 | addisz | Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bicikli hajógyári sziget biciklitároló

A Sziget fesztivál ideje alatt nem könnyű, már-már lehetetlen a HÉV megállótól a Jégtörő utcán át eljutni a Gázgyár (Római-part, Szentendre) irányába. A fesztiválozók tömegében még tolni sem célszerű a bicajt, ezért a hétvégi dömping előtt a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezete (MKÉB) térképet készített, mely megmutatja, merre érdemes kerülni.

Íme:

Aki pedig kifejezetten a fesztiválra igyekszik bringával, az keresse fel a Magyar Kerékpárosklub ingyenes, őrzött biciklitárolóját, ahol bulizás alatt is biztonságban tudhatja drótszamarát.

Átutazóban Óbudán

2010.07.15. 14:09 | ildsisy | 3 komment

Címkék: friss képek...

Pár új képet tettem be, az óbudai albumomba. A házak voltak elsősorban a célpont.

És az új képeket, buszból próbáltam lefotózni, -átutazóban voltam Óbudán...

2010. júl. ildsisy

 

Szolár-parabola Óbuda-Békásmegyeren

2010.07.05. 12:51 | Tudósító | 1 komment

A megújuló energiahordozók bővülő hasznosításának újabb lehetőségét jelenti az Európában is újnak számító technológia, az úgynevezett szolár-parabola elvén működő napkollektor. A koncentrált napenergia hasznosító berendezés egy újabb példányát július 1-jén adták át Óbuda-Békásmegyeren, az önkormányzat kezelésében lévő Hatvany Lajos utcai Nyugdíjasházban.

Forrás:greenfo

Belvíz az amfiteátrumban

2010.06.11. 13:11 | Tudósító | 3 komment

Óbudai kocsmárosok figyelmébe

2010.06.11. 11:02 | Tudósító | Szólj hozzá!

Címkék: kocsma könyvtár

Maurer Péter egy meglepő ötlete. Mindenkinek ajánlom az elolvasását.
A nagykovácsi Gyopár sörözőben működő

Önképzőköri Önsegélyező Kölcsönkönyvtár

Könyvtári szabályzat: Beiratkozási, kölcsönzési díj nincs, és a szabályzat sem túl bonyolult. Mindössze hat rövid pontból áll (idézet következik).
1. A korcsmában addig olvashatsz, míg az alcoholos befolyásoltság nem lesz úrrá rajtad.
2. Kölcsön pediglen úgy vihetsz, ha hozál egy cserét.
3. Kötelmed a hozott és viendő példányokat bémutatni a méltóságos korcsmáros uraknak.
4. Alcoholicával ne illesd a könyvet, óvjad a köz vagyonát, így ne is tulajdonold el.
5. Ne feledd, az alcohol nem ellensége a betűnek!
6. Könyvadományokat a kocsmai önképzéshez továbbra is elfogadunk.

A cikket ITT olvashatod

Múzeumok Éjszakája a Kiscelli Múzeumban

2010.06.11. 09:38 | Tudósító | Szólj hozzá!

Címkék: múzeum óbuda múzeumok éjszakája kiscelli múzeum

Miért szerettem meg Óbudát?

2010.06.02. 14:04 | ildsisy | Szólj hozzá!

Címkék: fotó hév margit híd óbuda flórián tér

Megtiszteltetés számomra, hogy itt, néha írhatok Óbudával kapcsolatban! Köszönöm!

Ildsisy vagyok, több blog boldog tulajdonosa, szerzője. A legismertebb a http://kihasznalatlanul.blog.hu . Úgy kerültem ide most, mint az égből a villámcsapás. Igaz már kétszer felkért a kedves Óbuda blog, hogy bármikor írhatok posztot, mivel látta a tavalyi fotóim között, hogy óbudai képeim is vannak.

Mivel ritkán járok Óbudán, így nem is nagyon tudok sokmindent írni, de azért most mégis úgy döntöttem, elfogadom a meghívást!

Óbudáról régebben szinte semmit sem tudtam. Nem is jártam errefelé. Mint VII. kerületi gyermek, 23 éves koromig éltem ott, Budán max. a Gellérthegyre vittek szüleim, és csak Pesten jártunk el a Városligetbe stb. Semmit sem hallottam soha Óbudáról, az élet is teljesen elsodort a közeléből, -egy darabig.

Nyolc évvel ezelőtt, úgy adódott, hogy az új munkahelyem a Flórián téren, az áruházban volt. Egészen más szakmában, egészen más környezetben töltöttem el 5 évet.

Minden reggel a HÉVvel a Margit hídtól az Árpád hídig mentem, és onnan 5 évig gyalog a Flórián térig. Hóban, fagyban, esőben, nyárban, jégesőben (!!!) akartam mindig gyalogolni. Közben mindig járt-forgott a fejem mi mindent láthatok Óbudán, bár kicsit leszűkítve, mivel sietnem kellett dolgozni. Láttam, mikor az aluljárónál, a Flórián közelében, minden nap újjá festették a falakat, mert minden nap éjjel össze-vissza firkálták.

Láttam tavasszal zöldelni a fákat, útvonalam során, és mélyen szívtam be az óbudai levegőt.

Csodáltam a nagy lakótelepi házakat, mert Pesten csak öreg, alacsonyabb házakat láttam.

Az öt évem alatt, míg Óbudán dolgoztam, sok barátnőt, ismerőst szereztem. Legyen az kis boltosok a híd alatt, legyen az az áruházban az eladók, bármilyen boltból, akik óbudai lakosok.

Óbudai kolléganőm sokat mesélt egy hegyről, ahol szép házak vannak, erdő is, érdeklődve hallgattam ilyenkor.

Múltkor párommal Óbudára vágytunk. Menjünk, hiszen nem is ismerjük az utcáit, a házakat, a történetet róla. Akkor fotóztam azokat  a múltkori képeket. Bejárni nem jártuk be az egész Óbudát, mert elfáradtunk, de szeretnénk többet tudni róla, és látni, így majd hamarosan elindulunk ismét.

Sajnos 3 éve elkerültem a Flóriánból, de azzal egyetértek, hogy elavult ez a kis áruház. Elavult belül a rendszere, mindene, a légkondik, a mozgólépcsők, amelyek alattam szétnyíltak egyik évben, és majdnem ledarált...

Ott voltam aznap is bent, mikor a tűz eset volt. Lent álltunk a kolléganőimmel, mindenkivel, és a sírás fojtogatott bennünket, én elfordulva sírtam is, -hogy le ne égjen az áruház, mert nem tudok nélküle élni! Annyira jól éreztem ott magamat. Sokat kellett dolgoznom, de nálam a munka szerete volt a legfőbb dolog és a sok kedves vevő, akik nagyon szerettek, öt teljes évig!

Voltak izgalmak még, de azt most nem sorolnám. Hazafelé esténként a buszosokat szídtam, vagy a forgalmat a Lajos úton, hiszen 10-15 perces utat sokszor több, mint egy órás utazással tettem meg a Margit hídig. Legtöbb esetben nagyon fáradtan vagy gyalog indultam az Árpád hídig a HÉVig, vagy 1-es villamossal, ahol a villamosvezetők, mint egy megszállott őrült robogott azon az egy megállón végig...

A BKV sztrájkkor a Margit körúttól egész a Flóriánig GYALOG mentem be dolgozni, mert akartam. A Lajos úton a taxisokat, autósokat mind "leköröztem" a lábbusszal...

De ettől függetlenül megszerettem Óbudát. Három éve sokszor gondolok oda, nem csak a volt munkahelyemre...

Ritkán járok Óbudán, de egy-két hónapon belül látogatóba fogok arrafelé menni és kinyítom a szemem, kezemben a fényképezőgépem...

 

süti beállítások módosítása