Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

GReader megosztások

  • Hibás feed URL.

Hírdetés

RSS


Hogy el ne fojtódjam, itt folytatom

2013.08.05. 13:44 | emmausz | 1 komment

Kedves feleim az Úrban!
2006. február 13-án született meg első blogbejegyzésem Ajtófélfa címmel. Azon a napon, amikor egynapos jogosítványa birtokában fiam elkérte a kocsimat, hadd menjen át vele a barátjához. Elment, majd épségben  hazahozta magát és a Coltot. Ekkor indult blogsorozatom éppen az ő biztatására. Azóta eltelt hét év, és elkészült az emmausz.freeblog.hu webnapló 2743 posztja. Azt hiszem, kevesen mondhatják el, hogy több naplóbejegyzést készítettek az idők során, mint ahány nap eltelt a két dátum között. Nagyon alapos indoka volt annak, ha nem írtam. Még a kórházban is folytattam a blogozást, melyet szeretteim vittek a gépbe. Nem mondhatja senki, hogy nem voltam hűséges a napi adagiumok, kis trakták közlésében.
Az utóbbi időkig zavartalanul jelentek meg posztjaim a freeblog.hu weboldalon. De csak az utóbbi időkig. Az utóbbi időkben viszont fennakadások mutatkoztak. Először a napi írások után kirakott fotóim miatt támadt helyproblémám, majd egy időszak teljes állománya tönkrement szerverhiba miatt. (A kommentek többé sose kerültek elő.)  Ha valaki ránéz a freeblog.hu-ra, majd napokkal később újra ránéz, ugyanazokat a fotókat találja a címlapon. Én már hónapok óta látom, hogy nem működik a képszerkesztés. Olyan ez a lap, mintha lélegeztetőgépen volna. A motor járatja, de ha elakad a gépezet, nincs, aki lelket leheljen bele. Olyan ez a lap, mint az elárvult egészségügy. A kórházak fennállnak, és működnek, ahogy tehetik, de az orvosok egy része a jobb anyagiak reményében itt hagyta munkahelyét, itt a betegeket, itt az infrastruktúrát, csak az itt felszedett tudásanyagot vitte máshova sok marék rizsért.
Senki sem vádolhat tehát hűtlenséggel, hiszen lapukkant kinézete ellenére maradtam a freeblog oldalon ... eddig.
Mivel azonban napok óta elutasítja a korábbi posztjaimba korrekció miatt szándékolt belépésemet, egy mély lélegzetvétel, egy mély sóhaj után elhatároztam , hogy megszakítom a kapcsolatot a tárhelyemmel, és másutt próbálok szerencsét. Majd kiderül, hogy a blog.hu és én tetszünk-e egymásnak.
Ott hagytam abba az előző helyen blogom szövögetését, hogy új pápánk van. Két bejegyzésem született ez ügyben. Mindkettőben I. Ferencként írtam a nevét – fölöslegesen, merthogy a Ferenc név eleve arra utal, hogy még nem volt ilyen nevű pápa. Csakúgy, mint a nagy háborúnak, világháborúnak nevezett valami is sorszám nélküli volt a második vh. kitöretéséig. (Igen, nem kitört, hanem kitörték.) Nos, a freeblog nem engedte, hogy a javítás szándékával belenyúljak megírt posztjaimba. Azt viszont eltűrte, hogy kommentet írjak utolsó bejegyzésemhez, melyet ki fogok egészíteni új webhelyem megjelölését feltüntetve. Hátha valaki ennek alapján ér utol.
Nos, 2006 óta fiam kitűnően vezet, megjárta Tolnát és Baranyát. Magam pedig kitartóan blogolok. Ameddig ujjaim egyáltalán képesek végrehajtani agyam utasításait, addig szeretném folytatni. Ha lehet, zavartalan körülmények között. Hogy meddig, annak egyedül Isten a tudója.

                    

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr845136419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the urban below the horizon · http:/blog.hu/theurbanbelowthehorizon 2014.10.18. 16:49:49

Sziasztok mai és egykori Panellakók!
Egy dolgozatomhoz szükségem lenne rá, hogy ezt a kérdőívet kitöltsétek!
Előre is nagyon köszi!

www.netkerdoiv.hu/user#distribution/link