Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

GReader megosztások

  • Hibás feed URL.

Hírdetés

RSS


Miért szerettem meg Óbudát?

2010.06.02. 14:04 | ildsisy | Szólj hozzá!

Címkék: fotó hév margit híd óbuda flórián tér

Megtiszteltetés számomra, hogy itt, néha írhatok Óbudával kapcsolatban! Köszönöm!

Ildsisy vagyok, több blog boldog tulajdonosa, szerzője. A legismertebb a http://kihasznalatlanul.blog.hu . Úgy kerültem ide most, mint az égből a villámcsapás. Igaz már kétszer felkért a kedves Óbuda blog, hogy bármikor írhatok posztot, mivel látta a tavalyi fotóim között, hogy óbudai képeim is vannak.

Mivel ritkán járok Óbudán, így nem is nagyon tudok sokmindent írni, de azért most mégis úgy döntöttem, elfogadom a meghívást!

Óbudáról régebben szinte semmit sem tudtam. Nem is jártam errefelé. Mint VII. kerületi gyermek, 23 éves koromig éltem ott, Budán max. a Gellérthegyre vittek szüleim, és csak Pesten jártunk el a Városligetbe stb. Semmit sem hallottam soha Óbudáról, az élet is teljesen elsodort a közeléből, -egy darabig.

Nyolc évvel ezelőtt, úgy adódott, hogy az új munkahelyem a Flórián téren, az áruházban volt. Egészen más szakmában, egészen más környezetben töltöttem el 5 évet.

Minden reggel a HÉVvel a Margit hídtól az Árpád hídig mentem, és onnan 5 évig gyalog a Flórián térig. Hóban, fagyban, esőben, nyárban, jégesőben (!!!) akartam mindig gyalogolni. Közben mindig járt-forgott a fejem mi mindent láthatok Óbudán, bár kicsit leszűkítve, mivel sietnem kellett dolgozni. Láttam, mikor az aluljárónál, a Flórián közelében, minden nap újjá festették a falakat, mert minden nap éjjel össze-vissza firkálták.

Láttam tavasszal zöldelni a fákat, útvonalam során, és mélyen szívtam be az óbudai levegőt.

Csodáltam a nagy lakótelepi házakat, mert Pesten csak öreg, alacsonyabb házakat láttam.

Az öt évem alatt, míg Óbudán dolgoztam, sok barátnőt, ismerőst szereztem. Legyen az kis boltosok a híd alatt, legyen az az áruházban az eladók, bármilyen boltból, akik óbudai lakosok.

Óbudai kolléganőm sokat mesélt egy hegyről, ahol szép házak vannak, erdő is, érdeklődve hallgattam ilyenkor.

Múltkor párommal Óbudára vágytunk. Menjünk, hiszen nem is ismerjük az utcáit, a házakat, a történetet róla. Akkor fotóztam azokat  a múltkori képeket. Bejárni nem jártuk be az egész Óbudát, mert elfáradtunk, de szeretnénk többet tudni róla, és látni, így majd hamarosan elindulunk ismét.

Sajnos 3 éve elkerültem a Flóriánból, de azzal egyetértek, hogy elavult ez a kis áruház. Elavult belül a rendszere, mindene, a légkondik, a mozgólépcsők, amelyek alattam szétnyíltak egyik évben, és majdnem ledarált...

Ott voltam aznap is bent, mikor a tűz eset volt. Lent álltunk a kolléganőimmel, mindenkivel, és a sírás fojtogatott bennünket, én elfordulva sírtam is, -hogy le ne égjen az áruház, mert nem tudok nélküle élni! Annyira jól éreztem ott magamat. Sokat kellett dolgoznom, de nálam a munka szerete volt a legfőbb dolog és a sok kedves vevő, akik nagyon szerettek, öt teljes évig!

Voltak izgalmak még, de azt most nem sorolnám. Hazafelé esténként a buszosokat szídtam, vagy a forgalmat a Lajos úton, hiszen 10-15 perces utat sokszor több, mint egy órás utazással tettem meg a Margit hídig. Legtöbb esetben nagyon fáradtan vagy gyalog indultam az Árpád hídig a HÉVig, vagy 1-es villamossal, ahol a villamosvezetők, mint egy megszállott őrült robogott azon az egy megállón végig...

A BKV sztrájkkor a Margit körúttól egész a Flóriánig GYALOG mentem be dolgozni, mert akartam. A Lajos úton a taxisokat, autósokat mind "leköröztem" a lábbusszal...

De ettől függetlenül megszerettem Óbudát. Három éve sokszor gondolok oda, nem csak a volt munkahelyemre...

Ritkán járok Óbudán, de egy-két hónapon belül látogatóba fogok arrafelé menni és kinyítom a szemem, kezemben a fényképezőgépem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr972050749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.