Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Aldi építés a Huszti úton

2009.12.17. 14:00 | night hawk | 11 komment

Címkék: fórum aldi sajtóiroda építési engedély huszti út zab utca lámpás kereszteződés

UPDATE2 12.23 12:10: nem hivatalos forrásból azt az infot kaptuk, hogy a Főváros elvileg elképzelhetőnek tartja a tervek módosítását, bár közlekedésbiztonsági szempontból rossz megoldásnak tartják a terület huszti úti megnyitását.

 

UPDATE 12.15 11:45; ma reggel kaptuk a kerületi sajtóirodától a következő hírt:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tárgyalásokat kezdeményezett az ALDI és a Főváros vezetésével a lakók nyugalmának érdekében. Az Önkormányzat felkérte a beruházót, hogy a Zab utca helyett a Huszti útra helyezze át az épülő bevásárlóközponthoz tartozó ki-behajtót. A beruházó pozitívan áll a kéréshez, de a végleges választ a Fővárosnak kell kimondania, hiszen ők azok, akiknek erre lehetőségük van, akik engedélyezhetik ezt.

 

Az index fórumon, az óbudai topicban elég nagy port kavart a Huszti út - Zab utca sarkára tervezett Aldi szupermarket építési enegedélye.

 

 

Mi megpróbáltunk egy kis nyomozással utánajárni a dolgoknak. Meglepően, mind a budapesti, mind az óbudai sajtóiroda elég gyorsan reagált. Egyedül a mi lassuságunk az oka, hogy már tegnap nem tudtunk publikálni :)

 

Általános kérdéseink az óbudai önkormányzat sajtóosztályának:

 

1. Vonatkozó szabályozási tervek

Az terület melyen az áruházat építeni fogják a Fővárosi Szabályozási Keretterv és a kerületi önkormányzat rendelete (KSZT) alapján L7-III/3-as (lakótelepi területen belüli egyéb telkes intézmények) építési övezetben van. Ilyen övezet területén maximum 6000 m2-es kereskedelmi célú épület is elhelyezhető.

2. Magántulajdonban van-e az ingatlan, vagy az önkormányzat eladta?

Az ingatlan magántulajdonban van.

3. Milyen keretek között kaptak építési engedélyt?

Az ingatlanra az I/3639/14/2009. számú 2009. november 09-én kelt és 2009. november 12-én jogerőssé vált határozattal építési engedélyt kapott az építtető „ALDI” élelmiszer áruház kialakítására kikötésekkel. Az építési jogszabályokban előírt szakhatóságok az engedélyezési eljárás során az építési engedély megadásához kikötésekkel hozzájárultak.

4. Miért nem kérdezték meg a környéken lakókat?

Az építési engedélyezési eljárás során az építési hatóság vizsgálta az ügyfelek körét, akiket az engedélyezési eljárás során be kellett vonni az engedélyezési eljárásba. Hatásterületet csak szakhatóság állásfoglalása alapján lehet megállapítani, erre vonatkozó kikötést egyik szakhatóság sem tett, így a tárgyi ingatlannal nem közvetlenül határos ingatlanok tulajdonosai csak akkor lettek volna bevonhatók az engedélyezési eljárásba, ha előzetesen kérték volna az ügyfélként való felvételüket.

5. Milyen módon fog a környék forgalma változni? Honnan lesz a behajtás a területre?

A közlekedési szakhatóság az engedélyezési eljárásban nem tett olyan kikötést, amely a Zab utca forgalmát módosítaná.

A beruházáshoz kapcsolódó közlekedésfejlesztésre a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztálya adott engedélyt FPH 010/3423-18/2009. számon. Az Aldi a Zab utca - Huszti utca sarkához közel, de a Zab utca felől lesz megközelíthető. Továbbá a huszti úti forgalomra tekintettel a Fővárosi Önkormányzat nem engedélyezte a terület Huszti útra történő kinyitását.

Kiegészítésképpen azt is megtudtuk, hogy

az Aldi és az Önkormányzat között egy településfejlesztési megállapodás jött létre, melynek keretében az Aldi 25 MFt értékben hozzájárul a Dr. Szentgyörgyi Albert Általános Iskolában (1033 Budapest, Szérűskert utca 40.) található tanuszoda felújításához.

 Illetve, hogy a jelenlegi

Huszti út – Zab utca sarkán történő félpályás útlezárás (váltott sávos közlekedés) a Csatornázási Művek által történőcsapadékvíz elvezetés rekonstrukció miatt történik, amelynek tervezett befejezési határideje: 2009. december 22.

A fórumban javaslatként az is előkerült, hogy lámpás kereszteződés tegye biztonságosabbá az átjutást a zebrán. Többször felmerült, hogy telefonon semmitmondó válaszokat kaptak a kommentezők a hivataltól, amellett hogy nonszensz elküldeni bárkit is egy "el van döntve" üzenettel, szerintem erre a megoldás az írásban feltett kérdés, a megfelelő osztály részére, melyeket itt a blogon is nagyon szívesen megjelentetünk.

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr211600573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.18. 02:32:17

"a tárgyi ingatlannal nem közvetlenül határos ingatlanok tulajdonosai csak akkor lettek volna bevonhatók az engedélyezési eljárásba, ha előzetesen kérték volna az ügyfélként való felvételüket."

Honnan a lófüttyből kellett volna tudnunk, hogy kérnünk kell? Ha senki nem szól, akkor így utólag lehet mutogatni, csesszék meg.

"Az Aldi a Zab utca - Huszti utca sarkához közel, de a Zab utca felől lesz megközelíthető. Továbbá a huszti úti nagy forgalomra tekintettel a Fővárosi Önkormányzat nem engedélyezte a terület Huszti útra történő kinyitását."

Ez így ellentmondás. A kocsik így is a Husztira mennek ki, vagy 20 méterrel arrébb már kisebb a forgalom? Elmondom, mi lesz: kap a lakótelep egy plusz forgalmat, az egyébként is szűk utcára ráeresztik az Aldiból jövő autókat, és kész a szívás. Mert nem fognak kimenni a Husztira, ha a Szentendrein van dolguk, hanem elmennek balra a Zabon. Tök jó lesz, csak éppen a gyalogosok haljanak meg. Szerintem ez így nem lesz jó, és nemcsak szerintem. Meglátjuk, mit lehet még tenni ez ügyben.

Egyébként nagyon szépen össze lett szedve, ezer köszönet!

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.12.18. 09:15:29

@Konrad: első felvetésed problémáját értem. de sztem erre csak annyit lehet mondani, h szar a rendszer. bizonyos méretű beruházás esetén a bevonandó felek körét ki kéne bővíteni. pl iksz méteren belül lakók...

második felvetésed: és ha a huszti úton lenne bejárat/kijárat, és az adott embernek a szentedrein lenne dolga, akkor nem hajtana ugyanúgy keresztül a zab utcán?

jelenleg ti mit terveztek tenni?

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.12.18. 09:30:46

@Konrad: a posztban egy szót ki kellett javítanom, mert helytelenül idéztem az anyagot, amit kaptunk.

nem "huszti úti nagy forgalomra tekintettel" hanem "huszti úti forgalomra tekintettel". elsőre nekem ugyanazt jelentette a két dolog. azért is írtam bele, h érthetőbb legyen, de így utólag elolvasva az eredeti mondat jelenthet mást is...

keran72 2009.12.18. 12:25:26

@Konrad: Sztem, már korábban is érdemes lett volna gondolkozni a Zab utca egyirányúsitásán, hisz sokan -főleg taxisok - probálják a körforgalmat kihagyni és rövidíteni. A másik topicban felvetetted, hogy lámpás csomópont kéne, és ez valóban szükséges egy ilyen beruházásnál, valamint, ha el lehet érni, hogy a behajtás az engedélyek ellenére átkerüljön a Huszti útra, akkor akár még jól is járhat a térség, hisz az áruház miatt + parkolok jönnek létre, az meg kaszáson amúgyis hiányzik.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.18. 21:23:19

@night hawk: "második felvetésed: és ha a huszti úton lenne bejárat/kijárat, és az adott embernek a szentedrein lenne dolga, akkor nem hajtana ugyanúgy keresztül a zab utcán?"

Ha már egyszer kint vagy a Husztin, nem olyan egyszerű befordulni, és körbe jellemzően gyorsabb. Viszont kihajtani elég nehéz.

Nem tudom még, mit lehet tenni. Szerintem írok egy nyílt levelet a helyi képviselőnek és az illetékes alpolgármesternek, hogy tegyék azt, ami a dolguk: a mi érdekeinket védjék. Aztán meglátjuk, mit reagálnak.

@keran72: igen, parkoló szempontból nem lenne rossz, de figyeld meg, éjszakára majd direkt lezárják a parkolót, nehogy jó legyen nekünk...

keran72 2009.12.18. 22:59:58

@Konrad: akkor azt is ki kellene kényszeríteni a multitol, hogy a parkoló este , v. éjszakára is nyitva legyen.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.18. 23:54:26

@keran72: igazából most arra megy itt az aláírásgyűjtés, hogy ne a Zab felől legyen a behajtó. Meredek is lenne, ha itt állnak be a kamionnal például. Nem is tudom, végiggondolta-e valaki, mire adtak engedélyt.

Gondolom az hülye kérdés, készült-e hatástanulmány... :(

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.12.19. 14:02:55

@night hawk: van abban valami megnyugtató azért, hogy működnek a dolgok. Köszi!

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2009.12.19. 14:10:05

@Konrad: fórumon Zabutca felhasználó írt pár adatot, nem tudom honnan, de jó lenne megszerezni
süti beállítások módosítása