Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Parkolási övezetek Óbudán

2008.09.24. 09:38 | Tudósító | 28 komment

Címkék: közlekedés parkolás óbudán

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata tájékoztatja a kerület lakosságát, hogy az alább felsorolt utcákban, a mellékelt térképen jelölt övezetekben kívánja a fizető parkolási zónákat létrehozni.
Szépvölgyi út – Montevideo utca – Seregély köz – Seregély utca – Kecske utca – Nagyszombat utca – Végvár utca – Doberdó út
– Bécsi út – Vörösvári út – Hévízi út - Bogdáni út – Óbudai rakpart – Budai alsó rakpart által határolt terület,
beleértve a határoló utakat és tereket, a Doberdó út, a Podolin utca,
a Szépvölgyi út (a Montevideo utca és a Folyondár utca közötti szakasza) és a Tégla utca

Vonatkozó térkép (pdf)

Saját vélemény: Remélem, hogy korrekt árakat állapítanak meg,mint néhány más kerületben. Pl.:XIII., XII. kerület:120.-,150.- Ft/óra. A befolyó összegeket pedig az utak karbantartására fordítják majd. Azonban aggaszt, hogy - amennyiben a Szépvölgyi Irodapark egésze fizetős lesz - , akkor majd a Folyóka utcába jönnek parkolni az ott dolgozók! Már így is napközben a Holcim autói ott állnak, mert kiszorulnak. Remélem azt megoldják, hogy ne kelljen fizetniük a parkolásért a dolgozóknak és a lakosoknak.

 

forrás:Óbuda.hu

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr9678851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roltii 2008.09.24. 10:04:21

na, ez szep lesz...mikor a Raktar utcai panelekben elok fizetnek a parkolasert...kivancsi vagyok,hogy lakasonkent hany autonak lesz ingyenes... meg jo, hogy nem ott lakom..

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.09.24. 12:29:16

Csak én érzem úgy, hogy ez egy átgondolatlan lépés?

Detti 2008.09.24. 14:28:51

Talán ezt mégsem kéne, kedves Önkormányzat!!!
Ha hiszi, ha nem, nem vagyunk PEST! Ez itt a nyugizóna (volt valaha), nem kéne ilyesmivel frusztrálni az errejárókat és az itt élőket!
Valaki unatkozik odafent, hogy alkoholtilalmakat és parkolási rendeleteket gyártanak? Ha így van, szivesen adunk ötleteket, amin gondolkozni kéne, nem baszogatni havonta újabb megszorító ötletekkel az Óbudaiakat!!!!!

guci · http://guci.hu 2008.09.24. 18:14:31

Én a Montevideo utcában dolgozom (van helyem a mélygarázsban). Rettenetes a túlterheltsége és nagyon gáz, hogy az ott dolgozó alkalmazottaknak nem biztosítanak rendes parkolóhelyet a cégek. De teljesen igaz, hogy ha fizetőssé válik, mindenki a környék kisebb utcáiban fog majd parkolni, az autók száma nem fog csökkeni.

Ataizisz 2008.09.24. 20:42:38

Ezt hívják szabad rablásnak! A köz területét a köz pénzéből kell fenntartani! Ez így becsületes. Magyarországon a legnagyobb az elvonás az EU-ban tehát lenne miből fenntartani. Innen már csak egy lépés, hogy visszatjöjjön a hídpénz, a Margit-szigetre a belépődíj, a játszóterek és parkok használati díja, stb. Ez nem más, mint egy burkolt helyi adó. Miért nem lehet annak hívni ami? Adó! Javasolom, hogy a gyalogosok is fizessenek adót, hiszen ők is használják a közterületet! Füst adót csak azért nem vetnek ki, mert a panelen nincs kémény. Nem is értem miért szükséges ez. Nemrég még a szent Margit Kórházat akarta megszerezni Bús Balázs, aki úgy látszik jó tanítványa Tarlós úrnak. Szóval a kórház többlet terheit el tudta volna viselni a kerület, de a közterületeit nem tudja fenntartani. Miért néznek hülyének minket?

MsAcca 2008.09.24. 20:57:01

Alapvetoen egyetertek, de nem tudom, hogy jo-e azokak a hir, akik peldaul a Folyondar, Folyoka utcaban laknak. Miota a Montevideo utcaban ennyi ceg lett, nagyon sokan jonnek fel hozzank parkolni, valahol meg kell erteni oket, mert a mediapark meretehez kepest nagyon korlatozott a parkolohelyek szama (csak zarojelben kerdeznem meg az illetekesektol, hogy a csudaban lehetett kiadni az epitesi engedelyt gyakorlatilag 0 felszini parkolohellyel) A zsufoltsagnak koszonhetoen a Folyondar es Folyoka keresztezodesenel mar most is ugy parkolnak az autok, hogy neha kifejezetten balesetveszelyes onnan bejonni. Felek tole, ha a Szepvolgyin fizetni kell, akkor ellepik az utcankat a parkolo autok.
Sajnos a Mikovinyi - Folyoka keresztezodes is kezd egyre rosszabb lenni. A teniszpalyara erkezok gyarkan parkolonak nezik az utcat is, nem ritkan keresztbe parkolva az uttesten. Nem tudom ezzel mit lehetne tenni?

Géza 2008.09.25. 09:06:05

Vajon ez a parkolás már lejátszott meccs és hiába is szólunk hozzá? Ma reggel a rádióban nagyon úgy tűnt.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2008.09.25. 19:16:47

én ezt nem is értem. az, h pesten van ilyen az oké, de ott van is gond a korlátozott számú parkolóhelyből. belső óbudán sztem elég ritkán okoz gondot, h kevés a parkolóhely. amúgy úgy értesültünk, h a kerületi lakosok mentességet fognak kapni...

Mikka 2008.09.26. 15:00:09

A Drága Óbudai Önkormányzat döntéshozóinak nyilván régóta csorog a nyáluk a belvárosi nagy kasza miatt. Szeretnének végre ők is belekóstolni. Ne legyünk nagyon meglepődve. Max. kommentelgethetünk, de tök mindegy, tudja mindenki. Szeretnénk sokmindent, pl., hogy ne legyen minden zöld terület eladva lakóparknak, de igazából én is csak röhögök azon, hogy mi vitt rá, hogy írjak..... SENKIT nem érdekel!

ziku 2008.09.26. 15:10:15

A lakosok lehet, hogy mentesseget fognak kapni, de ha egy rokon meglatogat, es pld. tobb napot szeretne maradni, akkor 10ezreket kell majd fizessen parkolasra? Mellesleg abban az utcaban ahol en lakom sosem okozott gondot a parkolas! Most is csak a penzkiszedes a cel!
Egyebkent tudja valaki mikortol tervezik ezt bevezetni?

László 2008.10.01. 13:02:57

Írjanak ki róla népszavazást! Nagyon érdekesnek tartom, hogy az önkormányzat, aki állítólag a helyi lakósok érdekeit képviseli, pont őket, az itt lakókat nem kérdezik meg az ilyen zsebbe vágó kérdésekről!

Szerintem az lenne a dolguk, hogy a helyi emberek akaratának tegyenek eleget. Azt, hogy mi mit akarunk soha senki nem kérdezte meg ez ügyben! Csak úgy sunyi módon megcsinálják a hátunk mögött, "oszt jónapot"!

Írjanak ki róla helyi népszavazást!!!!!!!!!!!!!!!!

László 2008.10.01. 13:14:21

Bocsánat az előbb azt kifelejtettem, hogy pont a lakótelepen lakó "panel prolikkal", (hogy Bús Balázs kollégáinak szófordulatával illessem lakótársaimat) szúrnak ki, őket sarcolják meg. Saját magukat akik a hegyen laknak, és nagyobb az érdekérvényesítő képességük ügyesen kihagyták a fizető övezetből! Köszönjük szépen, hogy még azt is megvágják majd aki ki szeretne menni a piacra.

XI kerületi példa · http://www.ujbuda.hu 2008.10.01. 22:36:44

Sajnos korábban az akkor Fideszes vezetésű XI kerületben is bevezették a külsőbb területeken (pl. a lágymányosi lakótelepen) a fizető parkolást. Akkor még ott laktam (most a III. kerületben). Nagyon bosszantott, hogy ha vendéget hívtam, folyton figyelni kellett az órát, mikor jár le a jegye; majd volt olyan, hogy 5 perccel a jegy lejárata után már mikuláscsomag díszítette a vendégünk autóját ... Később nagy örömömre céges kocsit kaptam. No azzal volt aztán a remek kálvária a saját lakás előtt parkolni ... mivel nem a kerületben dolgoztam, ki kellett váltani a másik kerülettől azt az igazolást, hogy a Szgk. után befizette a cég az adót. Ehhez a cégtől vinni kellett meghatalmazást; csekket kaptam, amit a postán be kellett fizetni (eljárási díj), majd visszamenni a másik önkormányzathoz; az ott kapott igazolással elmenni a XI. kerülethez és kérni a parkolási engedélyt (4* álltam sorba..., két napom ment el az ügyintézéssel). Mindezt a XI. kerület olyan részén, ahol soha nem volt gond (!) a parkolás, 3 autó ritkán állt egymás után ... Szóval nagyon örültem, hogy Óbudán (sok hátránya ellenére) nem volt hasonló parkolási malőr ... most lehet, hogy ismér kijjebb kell költöznöm, egyre inkább megértem azokat, akik pl. Ürömre vagy Szentendrére költöznek ...Ja, később kiderült, hogy a XI. önkormányzat rendszeresen fizetett a parkolócégnek, mert a Lágymányosi lakótelep nem termelte ki a beruházás költségét (persze a korrupt parkolóőrökről nem is beszélve).
Szerintem az óbudai lakóknak halvány fogalmuk sincs mivel jár egy ilyen parkolórendszer, de érdekes, hogy ilyet megkockáztat az önkormányzat 2009-ben - 1 évvel az önkori választások előtt ...

ziku 2008.10.02. 12:54:09

A lakosok tudnak ez ellen tenni valamit? Gondolok itt népszavazás kiírására, vagy valami hasonló dologra....

007 2008.10.05. 15:59:29

A múltkoriban még azt olvastam, hogy azért lesz fizetős a parkolás hogy elkerüljék Óbuda P+R parkolóvá alakulását.
A kérdés csak az, hogy a kívülről bejáró autósok miatt miért a kerületi lakosok fizessenek? Ez azért eléggé felháborító. Egyáltalán lakótelepi övezetben, ahol laknak pár ezren törvényes-e ilyen díj bevezetése?
Különben nekem sohasem volt parkolási problémám Óbudán, kivéve a Sziget-fesztivál alatt, de akkor érdekes módon az Önkormányzat mélyen hallgatott. Akkor úgy látszik nem volt különösebben érdekes ez a nagy érdekvédelmi politika a lakosság felé. Én inkább el tudnám fogadni, hogy alakítsuk fizető övezetté a hegyen lévő villák környékét, sőt vezessünk be behajtási díjat a Budapestre behajtóknak, hisz ők csak állandóan röhögnek a markukba, míg mi folyamatosan szívjuk az általuk okozott szmogos levegőt. Könyörgöm, LEVEGŐT!!!!

stallion 2008.10.07. 00:17:04

Én úgy érzékelem, hogy a P+R parkolová válás már létező jelenség, ezért is akarják bevezetni. Nem értem azokat az aggodalmakat, hogy miért a helyi lakosokat sarcolnák ezzel, hiszen ez épp az ő védelmüket jelenti, mivel ők kapnak ingyen kártyát, a "betolakodók" meg fizetnek. Ráadásul a rossz 11kerületi példa, amit említettek előttem, nem lesz pálya itt, mert ott a Centrum kezébe tolták az egészet és a bevételt okosan elmaszatolták, de nálunk ez full saját kézbe lenne, így a bevételt mi óbudai lakosok élvezhetjük ki.
Amúgy meg vélemény nyílvánításra mindig van lehetőség, ilyen pl. az a "roadshow", amit a polgármester szervez minden hónapban egy bizonyos részen (obuda.hu/hir/384/Valaszok_a_belso_obudaiak_kerdeseire/) és viszi az összes hivatali osztályvezetőt, alpolgármestert, jegyzőt, rendörkapitányt, közterületest...egyszóval az egész pereputtyot, ahol mindenki bátran kérdezhet az illetékestől, hiszen minden felelőst megtalál ott, ahol jegyzőkönyv is készül mindenről, érdemes kipróbálni;) üdv.

Géza 2008.10.07. 08:34:34

Egyetértek, el kellene menni ezekre az ilyen lakossági fórumokra. Ezentúl szívesen olvasnék az ilyen lehetőségről több helyen.

vaandor 2008.10.07. 08:35:35

A kerületi lakosnak otthon nyilván nem kell majd a saját kocsijáért fizetnie.
Ha vendéged jön (kocsival), ő viszont már csak neked öröm, a többieknek csak egy újabb autó. Vele a szmog és zsúfoltság növelése. Persze dönthet úgy, hogy inkább tömegközlekedve jön idáig - mostantól ösztönözve is van rá.

Az adott zóna egyébként alig több, mint 2 kilométer. Ha valaki (helyi) ezen belül ragaszkodik az autózáshoz ahelyett, hogy sétát, BKV-t vagy épp biciklit választana... Nos szerintem akkor fizethet is érte.

Persze felülvizsgálni még szükséges lehet a pontos területet. (pl. hogy a Folyóka utca környékét is bele kell-e vonni)

Clearman · http://clearobuda.blog.hu 2008.10.08. 10:09:54

Úgy tűnik, Óbuda is olyan élhetetlen lesz nemsokára, mint a belváros. Először háztömbök kerülgetésére (vagy inkább szabálytalanságra) kényszerítenek minket az egyirányú utcák sokszor ésszerűtlen kialakításával. Most pedig retteghetünk, mikor kapunk parkolási fizetési felszólításokat. Tény, hogy van olyan túlzsúfolt, üzletileg frekventált rész, ahol teljesen indokoltnak látom a fizető parkolás bevezetését (pl. a Szépvölgyi út, Lajos utca, Bécsi út háromszögben és környékén), de hogy a panelek parkolói fizetősek legyen az nonszensz. Arról nem is beszélve, hogy a fizetős zónákat a pesti oldalon is folyamatosan bővítik.

007 2008.10.11. 19:50:22

A fenti levelek között felmerült, hogy nem értik az ellenzők aggodalmait. Na már most az Önkormányzat valószínűleg egy lakcímhez, csak egy ingyenes parkolást biztosít. És mi lesz azokkal akik másik kerületi céges autóval, vagy egy második autóval is rendelkeznek. Megjegyzem nem flancolásból, hanem a munkájuk miatt.
A BKV-ról, meg annak színvonaláról ne is beszéljünk. Amíg a cégem a belvárosban volt addig nem is volt gond a BKV-zás. Viszont miután kiköltözött Budaörsre a sok NAGYOKOS miatt, megváltozott minden. A 16km-es utat autóval 25 perc alatt meg lehet tenni (hajnalban:(), míg BKV-vel (86-272 busz) 1,5 óra, nem is beszélve a büdös, koszos, munkásruhában felszálló emberbarát utasokról, na meg a hajléktalanokról. Na és a kerékpár ezen távon, hány év az életedből?
Naná, hogy az autó a megoldás, legyen az céges, vagy második autó.
Megjegyzem én továbbra is BKV-val járok, csak mert szeretem a hajléktalanokat;-).
Ergo, a parkolási zónák bevezetésével nem a szegény lakosság érdekeit védik, hanem a még éppen normálisan élőkről nyúzzák le az x-100-ik bőrt, amíg el nem költözünk, vagy bele nem döglünk. Béke poraira.

stallion 2008.10.17. 18:18:20

007: Szerintem kár pesszimista jóslásokba bocsájtkoznod, ezzel csak Magadat rombolod, meg másokra hozod a felesleges frászt:). Én előzetes érdeklődésemre nem találtam "szokványosnak" a nálunk megalakuló rendszert, ezért is próbáltam a számomra megértett aggódalmakat lenyugtatni, mellesleg az általam említett fórumokon, jegyzőkönyv mellett bele is szólhatsz még ezek alakulásába, változtatásába, ajánlom figyelmedbe.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2008.10.17. 18:18:33

"valószínűleg egy lakcímhez, csak egy ingyenes parkolást biztosít."

ezt honnan veszed? nyilván annyi engedélyt fogsz kapni ahány autó után fizeted a súlyadót. továbbá a kerület nem "outsource"-olja ki a bizniszt, hanem a közterület-felügyelet fogja csinálni, így minden bevétel transzparensen az önkormányzatnál fog maradni.

amúgy még az ötkerben is el lehet intézni a plusz autót pedig ott centrum van, akkor szem itt sem lesz gond...

EMMI 2008.10.28. 11:45:53

Én sem örülök neki. Panelban lakom, de csak albérletben, a kocsim meg céges. És a cég is másik kerületben van. Sosem volt gond a parkolás.
Mivel nem ide vagyok bejelentve, valószínűleg nem fogok engedélyt kapni. Tök jó lesz. És a tulajnak is van kocsija, valószínűleg neki is kell a kártya.
És ha adnának kártyát, az az egész területre szólna??
És ha jön hozzám valaki?
A fenébe is, eddig tényleg jó volt itt lakni.

Eva 2008.11.02. 14:40:08

Vajon mikortol lesz bevezetve a parkolasi dij?
A korzetben lakok kapnak ingyen engedelyt a megallashoz? Az csak a sajat utcajukra vonatkozik majd, vagy az egesz ovezetre? A lakotelepeken hogy fogjak ezt megoldani?
Ha lesznek automatak, jo lenne ha nem csak fempenzzel lehetne fizetni, hanem papirpenzzel es bankkartyaval is ahogy minden normalis orszagban...

Felvetodik bennem a kerdes hogy a korzetekben levo bevasarlokozpontok (Praktiker, ShopStop, Eurocenter) is be fogjak vezetni ekkortol a fizetos parkolast??? Ha ingyen lesz akkor mindenki ott fog parkolni....de en nem szivesen fizetnek amig bevasarolok... A Florianban is bevezettek...most mindennki a lakotelepi haz elott parkol, mar ha van hely.

Sehogy se jo ez igy.
Es persze ha mar penzt szednek az autosoktol, akkor abbol a penzbol javitsanak a parkolasi helyzeten, csinaljanak parkolokat, parkolohazat stb. P+R parkolot esetleg ahol olcson ott lehet hagyni a kocsit...

hbe 2008.11.05. 18:36:42

Tudja valaki, hogy ezzel mi e helyzet mostanra? Mikortól vezethetik be, ha bevezetik?

ST 2008.11.07. 17:59:45

igazság szerint én örülök neki! az amfiteátrum és környékén parkolnék, vagy a kecske u-ban, ha lehetne. de napközben szinte lehetetlen. így legalább ez megoldódik.

sólyomszem 2009.01.20. 18:06:27

Tanulságos történet! Tarlós úr még igen büszke volt arra, hogy az általa irányított kerületben nincs parkolási díj, nyilván az utódja már más elvi alapokon áll.Aki végig követte a fővárosi parkolási történetet az elmúlt két évtizedben, az jól láthatta, hogy a fizetés nem megoldás, hanem csak az élet drágítása! A dugódíj bevezetésével újabb bőrt kívánnak lenyúzni az emberekről. A BKV "működése" botrányos, az elővárosi közlekedés megszervezése sehogyan nem akaródzik sikerülni. A "szmog" rendelet kommunikálása botrányos. A P+R parkolók megépítésében a "szájtépésen" kívül semmi nem történt. Mi a megoldás? Két dolgot kell megoldani! Az előbb felsorolt problémák (tömegközlekedés, P+R, úthálózat, stb.) megoldása és a belsőkerületek tehermentesítése (kitelepítése a hivataloknak, szolgáltatói ügyfélforgalomnak ), azaz se hivatalos ügyben, sem munkavégzésre ne kelljen tömegeknek a belvárosba járniuk.
süti beállítások módosítása