Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Kidöntött tábla és láthatatlan útszakasz

2008.04.29. 20:02 | muaddib | 5 komment

Címkék: olvasói levél hév csillaghegy bringaút tímár utca újbuda görzenál

Egy olvasói levelet osztunk meg veletek, a helyszínen fényképeket is készítettünk. Melyeket az indafotós tárhelyünkön tekinthettek meg. A kérdést az önkormányzat panaszládájába is eljutattuk, érdeklődve várjuk a választ.

Naponta járok be csillaghegyről Újbudára biciklin, és mivel kb. végig bringaúton tudok haladni, elég kényelmes a bejutás. a tímár utcai hévmegállónál azonban mindig rám jön a  halálpara:
a bicikliút átmegy az alsó rakpartra vezető úton a görzenál mellett. itt az autóknak van elsőbbségük, erre engem egy stoptábla figyelmeztet. az elsőbbséget én örömmel meg is adnám, ha látnám, hogy jön-e valaki, ugyanis a keresztbe menő út déli oldalát a görzenál, az északit meg egy bazi nagy bokor takarja, gyakorlatilag vaktában lehet lejönni a járdáról. eddig baleset nélkül megúsztam a dolgot, de kb. egy hete majdnem elkaszált egy sóderes teherautó, ami tömegénél fogva egyszerűen nem képes megállni azon a szakaszon, ami a rendelkezésére áll.
obudaiblog: IMG 2696

szerintem egy posztot megérne a dolog, de szeretnék szólni közvetlenül az illetékeseknek is, hogy legalább egy nyamvadt tükröt szereljenek fel. a kérdésem az lenne, hogy ez ügyben hol tudok bejelentést tenni?

előre is köszi!

hash

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr48447699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2008.05.04. 20:53:05

csatlakozom, ez a kereszteződés amióta csak létezik, a legnagyobb probléma az említett bringaúton.

észak felé haladva csak a kanyar előtti sűrű hátratekintésekkel lehet felmérni, hogy melyik az utolsó autó ami után már át lehet menni.

dél felé már jobb a helyzet, mert a sarokra kitekerve egész jól be lehet látni a kereszteződést, de ezzel elállom a rozmaring étterem felé vezető utat.

a megoldás az lenne, hogy a kereszteződést átalakítva a sarokra tennénk a zebrát, villogó figyelmeztető lámpákkal ÉS rendes közvilágítással. PLUSZ a bringásoknak rendes lehajtót kéne csinálni mindkét oldalon, mert msot, ha a zebrán akarunk áthaladni, akkor padkázni kell.

lehetne jelzőgombos-lámpás kereszteződés is, de az aszfalton mindenképpen jelezni kellene, hogy veszélyes kereszteződéshez ér biciklis és autós is.

hailey 2008.05.05. 11:29:05

sziasztok!

szerintem is nagyon veszélyes ott az átkelés. észrevettétek, hogy ha észak felől jövünk, a tímár utcai biciklis felüljárón tulajdonképpen csak azért megyünk át az alsó rakpart másik oldalára, hogy aztán 100 méter múlva ezen a nagyon veszélyes helyen visszajöhessünk?

mivel én gyakran gyereket is viszek a biciklin, akit féltek, inkább kihagyom a felüljárót, és a szépvölgyi út megállónál, a lámpás zebránál megyek át a bicikliútra, így nem kell a rakpartot keresztezni. ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy ezen a rövid szakaszon nincs bicikliút.

gaucho.magiar 2008.05.08. 16:22:42

csatlakozom! szörnyű ez a rész.
pláne este.
a jelzőgombos-lámpás megoldás lenne a legjobb.

amondó (törölt) 2008.05.27. 07:47:11

vagy valahogyan a rakpart azonos oldalán vezetni a bringautat azon a szakaszon, és akkor nem kellene felüljárózni és keresztezni az utat.

Greg 2008.06.01. 20:29:01

Hali!

Tökéletesen igazatok van. Ez a Tímár utcai rész nagyon el van szúrva.
Ez a kereszteződés csak a jéghegy csúcsa.
Sokszor megfogalmazódott bennem, hogy minek erőltetik ezt a felüljárót?
(Persze, ha vki a sporttelepre akar menni, annak ok)
A bicigliutat nagyon sután oldották meg, rendkívül veszélyes - egyébként sajnos a bicigliseknek is köszönhető, akik figyelmen kívül hagyják, hogy a felüljáró NEM BICIKLIÚT, és lekéne szállni, tolni a gépet, közben pedig ezerrel döngetnek lefelé

Ezzel a csomóponttal a problémák:

- miért kell a bicajjal tényleg átmenni a felüljárón, aztán a halálkanyar, miközben egy ésszerű kereszteződéssel át lehetne hidalni?
- miért kell erőltetni a felüljárót a HÉV megközelítésénél, mikor - az átépítés ideje alatt- a zebra bevált. Zárójelesen jegyzem meg, hogy semmit nem értek el a zebra lemosásával, még mindig társadalmi sport átfutni. És ez nem fog változni mert ez Mo. +egy adalék: aki a zebrát eltöröltette onnan: cipeljen babakocsit egy délelőttön keresztül a felüljárón!
süti beállítások módosítása