Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


BKV és Demszky: káosz Budapesten

2007.11.16. 15:56 | night hawk | 3 komment

Címkék: budapest közlekedés bkv demszky leépítés tömegközlekedés közlekedésfejlesztés 86 os tdk járatritkítás közlekedési káosz átvilágítás

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.port.hu/bkv/montage3.gif”.Szép, esős, unalmas napnak indult a mai. Gondoltam benézek a suliba (Közgáz) egy-két előadásra, plusz két barátom is ma tartotta a tdk előadását a duna túl partján (Műegyetemen), amikre szintén terveztem benézni. Így reggel felszálltam -az egyenlőre teljes vonalon közlekedő- 86-os buszra és neki indultam a déli városrésznek. Minden ment rendben. Aztán az utolsó napirendi pontomnál (második haverom tdk előadása) igencsak leragattam. Csak ott eszméltem rá, hogy hova kerültem és milyen előadásokat hallgathatok. A barátom építőmérnöknek tanul és infrastruktúrás, így az ő szekciójában csupa közlekedéssel kapcsolatos előadás volt.

Az egyik srác egy új EU-s direktíváról tartott előadást. A zöld könyvről: ez olyan elveket részletez, hogy a városokban hogyan lehet a közlekedést fejleszteni, hogy az minél környezetbarátabb és hatékonyabb a város pedig élhetőbb legyen.

Az előadása után jöttek a kérdések, hogyan is állunk ezzel a "szüntessünk meg buszokat és majd villamosokat" meg blabla BKV-Demszky féle találmánnyal, melynek legújabb felvonása épp tegnap volt, amikor az index.hu-n 2008-as leépítési tervek jelentek meg.

És, hogy mik derültek ki? Szó sincs arról, hogy buszokat meg kell szüntetni. Csak arról, hogy ha új vonalakat építünk, akkor jobb a villamos, de vannak helyzetek, amikor nincs pénz, és akkor még mindig jobb a busz mintha mindenki autóba ülne. Ráadásul tudományos kutatások igazolják, hogy ha vki egyszer autóba ült, akkor nagyon nehéz visszacsábítani a tömegközlekedésre. Erre nyugat-európai városokban Euró milliókat fordítanak. (Nálunk szerencsére MÉG fajlagosan sokan használják a tömegközlekedést.)

Közben a bírálók is szóltak néha pár szót. Professzorok, egyetemi tanárok. Kb ezt ismételgették:

1: Úristen mekkora közlekedési káosz van Bp-en
2: Szemlélet váltásra van szűkség
3: Úristen mekkora közlekedési káosz van Bp-en
4: Mikor kezdik már használni a mérnökök szaktudását a döntéshozók?
5: Úristen mekkora közlekedési káosz van Bp-en

Másik haveromtól meg pár hete azt hallottam, hogy beszélgetett egy arccal, aki a CEMI-nél dolgozik és most éppen a BKV-t világítják át. Jelenleg ott tartanak, hogy egész egyszerűen nem képesek semmit sem elérni, így azon gondolkoznak, hogy kiszállnak és hagyják a fenébe az egészet. Ugyanis annak a szép nagy, központi vízfejnek nagyon nincs érdekében, hogy őket ritkítsák és ne a buszokat.

Szóval az anyádat Demszky! Ha nem vagy képes megérteni, hogy egy EU-s direktíva miről szól, akkor nyugodtan menj be az építősökhöz a Műegyetemre és ott majd tuti találsz vkit aki ért hozzá és szívesen segít.
Sok nagyon rossz állapotban lévő dolog van Budapesten, de az eltelt 17 év azt bizonyítja, hogy még mindig jobb, hogy ha nem nyúlsz hozzá, mert akkor az tuti tönkremegy egy életre...

Blogunk ezzel a hírdetéssel a Bloggerúnió tagjaként a civil szervezeteket támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr100231244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2007.11.18. 21:05:54

Az uccsó bekezdést nem értem. Tök világos, hogy a BKV nem akar változtatni. De a BKV-t nem Demszky, hanem a fővárosi közgyűlés felügyeli, azaz nem Demszky, hanem az MSZP-s többségű közgyűlés kérhet és kötelezhet. Vannak hibái D.-nek, de lassan a hidegről, a melegről, a vízről, a szárazságról és a gyomorrontásomról is ő tehet egyesek szerint...

Roltii 2007.11.18. 22:49:14

hhmm, Demszky dönt sajna ezekben, BKV fölött helyezkedik el... Persze egy dolog a közgyűlés, de ott vannak az újraszavazások erre a problémára... busz megszüntetésbe meg nem biztos hogy más nagyon beleszól..
szóval a lényeg annyi, hogy de igen, Demszky teszi tönkre ezt a várost...17 éve semmit se csinál, örülhetünk ha az megmarad ami 17 volt.

Gy 2007.11.19. 20:22:16

Most miér' mondasz ilyent! Hát épül a 4-es metró, D nagy homokvára!
süti beállítások módosítása