Óbudai blog

Hírdess minket oldaladon:

Kiemelt partnerünk a Óbudakocsma

Kulturális partnerünk:
Óbudai Kulturközpont

Legutolsó hozzászólások

Hírdetés

Címkék

advent (10) ajánló (33) álomsziget (6) amfiteátrum (6) aquincum (21) aquincumi múzeum (14) árpád híd (24) árvíz (6) baleset (7) batthyány tér (8) bécsi út (27) békásmegyer (30) bicikli (15) bkv (29) bogdáni út (5) bor (5) buda (5) budai fonódó (7) budapest (42) bús balázs (48) cm (6) critical mass (8) csillaghegy (16) csobánka tér (17) demszky (7) demszky gábor (7) duna (10) északi összekötő (6) esztergom (5) étterem (34) eu (6) faluház (10) fesztivál (11) filatorigát (8) film (9) flórián tér (27) foci eb (5) fórum (6) fotó (10) fotók (6) főváros (17) fővárosi közgyűlés (5) fő tér (54) gastro (10) gasztro (12) gázgyár (11) gépház (9) goldberger (5) graffiti (7) hajógyári sziget (14) hellókarácsony (6) hév (26) jégpálya (7) kaszásdűlő (17) képek (5) kerékpár (19) kézilabda (5) kiállítás (5) kiscelli múzeum (10) kiscelli utca (11) kolosy tér (6) koncert (9) korcsolya (6) körforgalom (7) környezetvédelem (6) közlekedés (24) kultúra (8) lajos utca (10) lakótelep (5) m0 (19) margit híd (27) margit kórház (7) márton nap (25) máv (5) meghívó (9) megyeri híd (10) moszkva tér (5) mozi (6) múzeum (6) nánási út (6) nol (5) óbuda (113) óbudai nyár (21) óbudai társaskör (14) óbuda napja (5) obuda szobrai (5) önkormányzat (18) pacsirtamező utca (5) pályázat (7) panel (12) parkolás (12) parkoló (5) pünkösdfürdő (6) quimby (7) rakpart (5) róma (5) római (10) római part (15) san marco utca (6) sport (9) symbol (6) szentendre (10) szentendrei út (28) szentlélek tér (12) szépvölgyi út (6) sziget (22) sziget2008 (8) sziget fesztivál (5) szilveszter (8) színház (5) szőlő utca (7) tarlós istván (6) tímár utca (6) történelem (6) ünnep (5) véletlen utca (6) videó (15) villamos (13) vörösvári út (14) zichy kastély (13)

Óbuda több mint város!

Az Óbudai Blog egy szubjektív oldal, az irók kezét nem köti semmi és senki.

Nem ígérjük, hogy pártatlanok leszünk, de azt se, hogy pártosak. Ha valami érdekeset látunk, hallunk vagy gondolunk, akkor azt leírjuk.


Szerkesztőség emalcíme:
obudaiblog@gmail.com


Szeretettel várjuk olvasói leveleiteket, fényképeket Óbuda ünnep- és hétköznapjairól. Oldalunk folyamatosan társszerzőket keres! Érdekel közvetlen környezeted, kerületed? Óbuda számít rád, alkossunk közösen!
hit counters

Facebook rajongók

Óbudai blog on Facebook

Óbudai napi ebéd

Nincs megjeleníthető elem

GReader megosztások

Nincs megjeleníthető elem

Hírdetés

RSS


Szent Margit kórház: megszűnik jogutód nélkül?!

2007.09.06. 20:12 | muaddib | 3 komment

Címkék: demszky gábor bús balázs főváros óbuda fővárosi közgyűlés margit kórház szent margit kórház segészet szülészet nőgyógyászat

Egyetlen intézménybe olvasztották össze az észak-budai régió kórházait – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén. A javaslatot csak a kormánypárti képviselők támogatták. Az összevonással a főváros egyébként 500 millió forintot akar megtakarítani.

2008. január elsejétől a Szent Margit és a Budai Gyermekkórház megszűnik, egyes osztályokat visszakap a két kórház, melyeket még áprilisban vett el az intézményektől az egészségügyi kormányzat. A tervek szerint például a Margit Kórház 10 aktív sebészeti és 5 nőgyógyászati ágyat kapna.

A főváros III. kerületének fideszes polgármestere levélben kéri Budapest főpolgármesterét, függessze fel a fővárosi közgyűlés csütörtöki, a kórházak összevonásáról szóló döntését azért, hogy az átalakításról érdemi vita alakulhasson ki. Bús Balázs a Demszky Gábornak írt levelet pénteken juttatta el a távirati irodához:
Tisztelt Főpolgármester Úr!

Augusztus 30-án a fővárosi képviselőtestület döntött az Észak Budai kórház integrációról melynek következtében a Szent Margit kórházat jogutód nélkül megszüntették. Tették ezt úgy, hogy az erről szóló 86 oldalas előterjesztést egy nappal előtte küldték ki a döntéshozóknak és az érintett kerület polgármesterének is. Elképesztő és felháborító az, ahogy Önök az Ön vezetésével észak-Buda és Óbuda egészségügyi ellátását tönkre teszik, szétverik.
Itt kell megjegyeznem, hogy az év eleje óta tartó szisztematikus leépítés következtében már a kórház mortalitási adatai is elszomorítóak és félő, hogy ez a tendencia csak folytatódni fog.

Ezért kérem Önt, főpolgármester úr, hogy az elfogadott döntést haladéktalanul függessze fel, annak érdekében, hogy arról érdemi vita alakulhasson ki, és ebben a kerületi önkormányzat véleményét is vegyék figyelembe.

Óbudai polgármesterként, már korábban is kifejtettem, hogy az ésszerű együttműködés híve vagyok, szívesen részt veszünk abban, hogy a kórház korábbi években megkezdett fejlesztése fenntartható és folytatható-, működőképessége és fejlődése biztosított legyen, ha erre a főváros vezetése nyitott és nem kirekesztő.

Válaszát és döntését várva

Tisztelettel: Bús Balázs
Budapest, 2007. augusztus 31.
http://fidesz.hu/


források:
http://www.hirado.hu/
http://www.mno.hu/
http://www.echotv.hu/
http://www.hirszerzo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://obudai.blog.hu/api/trackback/id/tr10156397

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SJ 2007.09.07. 11:32:09

A Szent Margit Kórház az utobbi évtizedek ( s ebbe a szocializmus éveit is beleszámoljuk) egy komplex, magas szinvonalú, hatékony, koszerű gyógyintézménnyé vált. Ellátta Óbuda Békásmegyert és a környező településeket. A Kórház az elmúlt 100 eszetndőben az itteni lakosok pénzéből lett alapítása óta továbbra is a lakosság elvont adójából építkezve egy gazdaságosan, hatékonyan müködtethető intézménnyé vált. Szakmailag az egyes osztályok vezető orvosai, orvosai igen mags szintű szkmai elvárásoknak felelnek meg. Maguk az osztályok klasszikus értelemben vett profi osztályvezetési módzsertanokkal lettek vezetve. A korábbi évek SOTE felügyelete mellet egy olyan kiváló szakmai gárda működött, amely europai szinvonalú gyógyítást tett lehetővé. A Kórház építményi rendszere jelentősen modernizált, karbantartott, üzemeltetett. Ezért csakis a Kormányzat, a Főváros vezetésének kifejezett bosszújának tudható be amRgit Kórház leépítése. Ennek nem lehetnek sem szakmai sem gazdaságossági indokai. Én mint pártoktól független beteg azt kell mondanom egyet kell értenem azzal a sajátos FIDESZ megközelítéssel, hogy a jelenlegi kormányzat helyett egy szakértői kormányzásra lenne szükség. S ezt a mai GDP növekedési mutató és az országban kialakult társadalmi feszültség (oktatás, eügy, munkanélküliség stb. is alátámassza.

Turgonyi Dóra · http://dorka68.blogol.hu 2007.09.12. 09:29:52

Óbuda akkor városrész(+régió),mint maga mondjuk Debrecen..(lakosszámban)
Túlzó viccnek tartom,hogy jóformán kórház nélül marad..Modern kórház nélkül..
Szerintem az lesz a következö,hogy ha jogutód nélkül csendben megszűnik,egyszer majd végleg lakat kerül rá..
Képzeljük el majd Debrecent kórház nélkül..Jó lenne,ha a nagypolitikusok erre is gondolnának!!!!

muaddib · http://obudai.blog.hu/ 2007.09.12. 13:33:21

Az még csak hagyján, hogy maga a harmadik kerület elbírna egy saját kórházat, de Budapest határában is ott sorakoznak az ellátásra váró betegek: az agglomerációt se felejtsük ki.
süti beállítások módosítása